
Česku přibudou nové michelinské restaurace. Které to budou, se dozvíme brzo

Podcasty HN
Poslechněte si podcast
Dnes
8 min
O epizodě podcastu
Ranní brífink Martina Ehla: Do Prahy přijela slovinská gastronomická hvězda Ana Roš, jejíž restaurace má tři michelinské hvězdy. Ochutnávka jejího menu byla příležitost se podívat na to, jak jsme na tom s gastroturistikou v Česku a co bude znamenat vydání prvního českého michelinského průvodce. Hostem podcastu je Tereza Hofmanová z agentury Czech Tourism.
Ranní brífink Martina Ehla: Do Prahy přijela slovinská gastronomická hvězda Ana Roš, jejíž restaurace má tři michelinské hvězdy. Ochutnávka jejího menu byla příležitost se podívat na to, jak jsme na tom s gastroturistikou v Česku a co bude znamenat vydání prvního českého michelinského průvodce. Hostem podcastu je Tereza Hofmanová z agentury Czech Tourism.
00:33 - Domácí zprávy: EU summit v Kodani, CBAM, prezidenti v Bratislavě, výroba motoru GE Catalyst
01:42 - Degustace s Anou Roš a kontext chystaného Michelinského průvodce
02:29 - Start rozhovoru: aktuální stav hvězd (Česko 2, Slovinsko 9) a první český průvodce
03:18 - Očekávání a regiony: možné hvězdy mimo Prahu, detaily zatím tajné
03:54 - Náklady a přínosy: proč spolupracovat s Michellinem a jak pomůže cestovnímu ruchu
04:25 - Strategie 2025: gastronomie jako silné téma a cílení na bonitní klientelu
05:05 - Czech Specials a zahraniční propagace s využitím značky Michelin
05:50 - Udržitelnost hvězd: tříletá spolupráce, evaluace a podpora celé české kuchyně
06:31 - Příklad Rakouska: nárůst ~20 restaurací v regionech; závěr rozhovoru
07:09 - Zprávy ze světa: Quantico a USA, mise Ukrajiny do Dánska, plán pro Gazu, postoj Izraele
Obsah epizody:
00:00 - Reklama00:33 - Domácí zprávy: EU summit v Kodani, CBAM, prezidenti v Bratislavě, výroba motoru GE Catalyst
01:42 - Degustace s Anou Roš a kontext chystaného Michelinského průvodce
02:29 - Start rozhovoru: aktuální stav hvězd (Česko 2, Slovinsko 9) a první český průvodce
03:18 - Očekávání a regiony: možné hvězdy mimo Prahu, detaily zatím tajné
03:54 - Náklady a přínosy: proč spolupracovat s Michellinem a jak pomůže cestovnímu ruchu
04:25 - Strategie 2025: gastronomie jako silné téma a cílení na bonitní klientelu
05:05 - Czech Specials a zahraniční propagace s využitím značky Michelin
05:50 - Udržitelnost hvězd: tříletá spolupráce, evaluace a podpora celé české kuchyně
06:31 - Příklad Rakouska: nárůst ~20 restaurací v regionech; závěr rozhovoru
07:09 - Zprávy ze světa: Quantico a USA, mise Ukrajiny do Dánska, plán pro Gazu, postoj Izraele
Popis podcastu
Informace, které hýbou trhy i politikou. Aktuální podcasty Hospodářských novin.