Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Laboratoř: Geneticky vylepšená houba má chuť masa

Laboratoř: Geneticky vylepšená houba má chuť masa

Obrázek epizody Laboratoř: Geneticky vylepšená houba má chuť masa

Poslechněte si podcast

Dnes

25 min

O epizodě podcastu

Jak dokážou farmy přispět k ochraně klimatu? Proč stojí za to znát rozvoj zemědělství v neprobádané části Amazonie? Debatují rostlinní biologové Fatima Cvrčková, Jaroslav Doležel a student v oboru biotechnologií Matej Zámečník. Moderuje Martina Mašková.

Vědci upravili geny houby, která se řadí v Británii, USA nebo Číně řadí mezi běžně prodávané potraviny. Cílem bylo vyzkoušet ji jako udržitelnější stravu na bázi proteinů. Houba se stala stravitelnější a získala chuť masa.

Popis podcastu

Analyticko-publicistická stanice.