Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Laboratoř: Dodatečné kvasinky stabilizují pivo a můžou prospět i imunitě, upozorňují vědci

Plus

Jonah Fry

Zpravodajství

,

Denní zprávy

Laboratoř: Dodatečné kvasinky stabilizují pivo a můžou prospět i imunitě, upozorňují vědci

Obrázek epizody Laboratoř: Dodatečné kvasinky stabilizují pivo a můžou prospět i imunitě, upozorňují vědci

Plus

Poslechněte si podcast

Dnes

23 min

O epizodě podcastu

Co s naší pamětí dělá příliš kalorická strava? Proč je dobré tlumit bolest, ale nikoliv zánět? Debatují biolog Petr Svoboda a chemik Petr Cígler, spoluúčinkuje herečka Petra Kobzová. Moderuje Martina Mašková.

Zakalený vzhled piva souvisí s kombinací proteinů z ječmene a polyfenolů z chmele. Když vědci přidali do ležáků extrakt z kvasinek navíc, pivo se nesrazilo. Roli v tom hraje spojení proteinů a kvasinkové RNA.

Popis podcastu

Analyticko-publicistická stanice.