
Petr Kunc: O disciplíně, pokoře a hvězdách na talíři.

OSMIČKA
Poslechněte si podcast
Dnes
1 hod 28 min
Mým dnešním hostem je Petr Kunc, šéfkuchař, který se svou ženou provozuje restauraci Salabka v Praze. Petr strávil několik let ve Velké Británii po boku světových jmen, jako jsou Albert Roux, Tom Aikens nebo Giorgio Locatelli. Na jeho pohledu na jídlo se podepsaly i stáže u mistrů jako jsou třeba Gordon Ramsay nebo Sergio Herman. V této epizodě s námi Petr sdílí jeho zkušenosti z britské pracovní kultury a poodhaluje, jak se tvoří dokonalý zážitek z jídla. V rozhovoru také mluvíme o hlavních rozdílech mezi profesionální a domácí kuchyní a Petr radí, jaké vychytávky by ve vaší kuchyni určitě neměly chybět.Jak se český šéfkuchař dostane k vaření pro Buckinghamský palác, Eltona Johna nebo návrháře Louis Vuitton? Co všechno stojí za jedním dokonale naaranžovaným talířem a proč je gastronomie víc než jen jídlo?Probereme, co ho překvapilo při návratu do České republiky, proč úspěch nevzniká přes noc, jaké to je vést restauraci společně s partnerkou i o snaze získat Michelinskou hvězdu. Epizoda je o disciplíně, pokoře a odhodlání. O tom, jak se z gastronomie může stát životní filozofie.Děkuji, že jste tady se mnou a přeji vám inspirativní poslech.