Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody 2.11 Jak je to s uzeným, jíst či nejíst?

2.11 Jak je to s uzeným, jíst či nejíst?

Obrázek epizody 2.11 Jak je to s uzeným, jíst či nejíst?

Poslechněte si podcast

30. 3. 2023

4 min

Dříve bylo uzení využívané hlavně pro konzervaci masa, tedy na prodloužení jeho trvanlivosti. Maso se v kouří tepelně opracuje, osuší se jeho povrch a tím je více chráněný před mikroorganismy. Ty potřebují pro svůj růst vodu. Navíc se na povrch navážou látky z kouře, které bakterie ničí.

Více si již poslechněte...

Příběh jsem sepsala a čtu já, Olga Ryparová, autorka projektu Olinium - youtube kanálu s výukovými videi o chemii a tomto podcastu o vědě. Podpořit mne můžete sledováním na sociálních sítích, ⁠nákupem dárků pro (bio)chemické nadšence⁠ nebo pravidelnou/jednorázovou částkou na ⁠Pickey⁠ .

Na svém ⁠Instagramovém účtu Olinium⁠ zveřejňuji pravidelně otázky a zajímavosti z chemie, které vás možná překvapí, ale také vám pomohou se dostat na medicínu a přírodovědné obory. :) ⁠Twitter @Olinium42⁠ .


Popis podcastu

Chemie je láska! Rozhovory o vědě, studiu, práci a zajímavostech spojených s (bio)chemií. Autorka jsem já - Oli a varuji, pravděpodobně zjistíte, jak je chemie úžasná :)