
Porucha imunity, trávení nebo kožní problémy – trpíme podvýživou ze supermarketových potravin

Poslechněte si podcast
21. 3. 2023
43 min
O epizodě podcastu
Nadváha, obezita, kardiovaskulární a nádorová onemocnění, zažívací potíže, kožní problémy… Trpíme civilizačními chorobami v důsledku konzumace supermarketových potravin?
Lze stravou ovlivnit fungování našeho těla na buněčné úrovni? Je to o genetice nebo o volbě životního stylu? A jaký vliv na to má kvalita toho co jíme?
Jak poznat kvalitní mléčné výrobky, je maso zdravé, mám jíst ryby a jaký vliv má původ potravin na jejich kvalitu? Co jsme zvyklí snídat, a proč to nemusí být ideální? Jak se dívat na význam bílkovin ve stravě a jak si správně nastavit jejich příjem?
O tom všem jsme si povídali v prvním dílu podcastu O jídle s Jakubem Přibylem.
Dotazy nám můžete psát na > ondra@youradio.cz .
Omlouváme se kolegům a odborné veřejnosti za několik nepřesností, které v podcastu zazněly, ale věříme, že nám to bude s ohledem na poselství našeho povídání odpuštěno.
00:00 Intro
00:34 S jakými problémy za tebou klienti nejčastěji chodí?
07:44 Výroba potravin
10:32 Výroba pečiva
15:23 Výroba mléčných výrobků
21:59 Konvenční chov ryb
26:03 Co jsme zvyklí snídat
32:24 Koncepční změna pohledu na snídani
36:51 Důležitost bílkovin ve stravě