Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Porucha imunity, trávení nebo kožní problémy – trpíme podvýživou ze supermarketových potravin

O jídle

Youradio Talk

Osobní rozvoj

,

Výživa

,

Zdraví

Porucha imunity, trávení nebo kožní problémy – trpíme podvýživou ze supermarketových potravin

Obrázek epizody Porucha imunity, trávení nebo kožní problémy – trpíme podvýživou ze supermarketových potravin

Poslechněte si podcast

21. 3. 2023

43 min

O epizodě podcastu

Nadváha, obezita, kardiovaskulární a nádorová onemocnění, zažívací potíže, kožní problémy… Trpíme civilizačními chorobami v důsledku konzumace supermarketových potravin?

Lze stravou ovlivnit fungování našeho těla na buněčné úrovni? Je to o genetice nebo o volbě životního stylu? A jaký vliv na to má kvalita toho co jíme?

Jak poznat kvalitní mléčné výrobky, je maso zdravé, mám jíst ryby a jaký vliv má původ potravin na jejich kvalitu? Co jsme zvyklí snídat, a proč to nemusí být ideální? Jak se dívat na význam bílkovin ve stravě a jak si správně nastavit jejich příjem?

O tom všem jsme si povídali v prvním dílu podcastu O jídle s Jakubem Přibylem.

Dotazy nám můžete psát na > ondra@youradio.cz .

Omlouváme se kolegům a odborné veřejnosti za několik nepřesností, které v podcastu zazněly, ale věříme, že nám to bude s ohledem na poselství našeho povídání odpuštěno.


00:00 Intro

00:34 S jakými problémy za tebou klienti nejčastěji chodí?

07:44 Výroba potravin

10:32 Výroba pečiva

15:23 Výroba mléčných výrobků

21:59 Konvenční chov ryb

26:03 Co jsme zvyklí snídat

32:24 Koncepční změna pohledu na snídani

36:51 Důležitost bílkovin ve stravě

Popis podcastu

Může se zdát, že o jídle již bylo řečeno a napsáno vše. Přesto, nebo možná právě proto, koluje o jídle a stravování mnoho polopravd, nejasností a zmatků. Proto jsem se rozhodl k rozhovoru přizvat výživového specialistu Jakuba Přibyla. S Jakubem se ponoříme do diskuze, jak se správně stravovat a co to vlastně znamená. Cílem našeho povídání je přiblížit posluchačům celý příběh potravin tak, aby se každý sám za sebe mohl rozhodnout, jaké potraviny si do svého života pustí a jaký výživový směr si zvolí.

Nestanu se otrokem jídla, když se začnu zabývat tím co jím, a jak ovlivňujeme jídlem naše děti? Probereme, jak rozumět kvalitě potravin, jak se orientovat ve složení výrobků a jak "kultivovat" naše nákupní chování. Vysvětlíme, jak si „skládat“ talíř z pohledu makroživin, co všechno lze řešit případnou suplementací, co znamená nutriční gramotnost, nutriční timing a mnoho dalšího.

Dotazy nám můžete psát na ondra@youradio.cz