00:00
Představení hostů a první káva na stole
00:31
Sponzor
01:14
Historky o kávě, vybavení a "kávové dýchánky"
03:36
Adam: od elektrotechniky a klubů k divadlu a Londýnu
05:52
Starbucks vs. Costa: proč zvolit páku a jak funguje nádražní provoz
09:01
Front steward, blog „5 schodů…“ a objev londýnské scény
15:21
První brew bary a wow efekt (Jílové u Prahy, sifon)
18:36
Brno po návratu: Mitte, DoubleShot a Aeropress horečka
21:24
Petra v Prufrocku: kuchyně, růst a vyhoření, cesta za bar
27:44
Vyhoření v mládí a co s tím: práce, endorfiny, hranice
31:52
Imigrantská realita a návrat do UK k Taylor Street Baristas
34:29
TSB na Banku: 1000+ drinků denně, pět baristů na směně
38:08
Třetí vlna a „kávový fašismus“: komunikace chutí a ego
49:25
Česká estetika třetí vlny: bar, překližka i snížený pult
51:51
Servis nadřazený zástěře: proč snížit bar a ukázat práci
57:56
UK vs. CZ servis: tykání, paměť, small talk a upsell
1:00:52
Hotelovky a hranice: The Bear a realita v kuchyni
1:03:00
Peru Geisha v šálku a „How you doin’?“ – kultura otázek v UK
1:07:32
Tykání vs. vykání, skate shopy a jak to učit brigádníky
1:10:19
Empatie u stolu: kdy mluvit o produktu a kdy čekat
1:14:23
Majitel vs. personál: jak poznat „šéfa“ v provozu
1:17:51
Proč Brno: volba města a klikaté hledání prostoru
1:19:56
Butiky + káva? Proč to tehdy neprošlo (a kde to funguje)
1:23:14
Industra v mrazírnách: první velký domov s galerií
1:29:17
Industra není Industra: vymezení kavárny vs. instituce
1:31:22
„Acquired taste“: proč se ke tmavému pražení už nevracíš
1:34:53
Ostravský tichý převrat a návštěva Eska
1:37:49
Kofein jako droga i nástroj: nastavení, spánek, úzkosti
1:42:43
Pollan, pauzy od kávy a návraty kvůli chuti
1:48:01
Profesionální degustace a Caseyho „litr kávy v pět ráno“
1:51:38
První šálek pro Dana: jak začít a kterou kávu podat
1:58:16
Kulturní okruhy: Vídeň opatrná, Itálie rychlá, Španělsko mění
1:59:57
Barová Itálie: stoják, eurové espresso a ceny za sezení
2:06:39
Fine coffee jako fine dining? Mražené rarity a cenotvorba
2:13:57
Komodita vs. výběrovka: cesta zrna a proč záleží na původu
2:16:51
Druhy kávovníků: arabika, robusta (canephora), liberica a hybridi
2:20:17
Bleskový exodus a přesun do Nové Zbrojovky s CPI
2:23:01
Pop-upy Ráječek a Kumst: „i zadarmo může být drahé“
2:29:41
Praha – Nusle: garáž u sekáče 1981, hledání lídra a volnost
2:36:15
Proč pražská pobočka na „nule“ dává smysl
2:42:15
Filter, pověst a méně barové práce po narození Nory
2:46:28
Pražírna od 2021: jak pomohla pověst kavárny
2:48:37
Branding a obaly: proč si je někteří pletou zepředu a zezadu
2:51:54
Byznys jako problémové řešení a „nerůst“ v praxi
2:53:36
Churros v Malaze vs. tlak růst – realita malého byznysu
2:57:00
Značka jako „park tycoon“: stánky, detaily, excelence
3:01:11
Nestratit vášeň: cestování za inspirací a být inspirací
3:04:30
Dopad práce: ženy-farmářky na obalech, sociální podnik, Elpida
3:09:25
Španělská barová kultura: tempo, energie, Las Palmas a absint
3:13:31
Domácí vybavení: Comandante, mlýnky a káva jako koníček
3:16:48
Školení a stav gastra: když kavárny odmítají bezplatné know-how
3:22:48
Cupping, důkazově podložené přístupy a timing konferencí
3:28:54
Hiring: vášeň mimo kávu, iniciativnost, a proč nesedat
3:33:32
Proč (ne)fungují eventy a hostovačky – Pražská zkušenost
3:38:40
Další red flags a „kofíci“ vs. práce s lidmi
3:41:47
Když hraje roli Instagram a jak se skutečně hlásit o práci
3:46:49
Sítě ano/ne: informovanost, dojem z profilu a weby
3:50:43
Romantika vlastní kavárny vs. realita a test v terénu
3:55:27
Zubařka, zvukař a barista: přenosné lekce z praxe
4:01:53
Práce v servisu: radost, feedback a „padla“ vs. IT hlava
4:06:45
Komunita: svatby, děti a soutěžní nápady (tonik, moccakonvička)
4:11:41
Top místa: Prufrock (dojetí), Kaffeine, Embassy, Collective, Nomad
4:17:14
Ostrava: CoKafe, Pikola, Centrum PUNT a disloyalty karta
4:27:14
Dýško a terminály: jak 5/10/15 % změnilo hru
4:33:20
Podnikat jako partneři: role, dítě, hranice a kniha
4:41:01
Další kniha (espresso, kultura), sociální přesah a psaní ve dvou
4:46:45
Přestěhování pražírny, „nerůst“ a dobré místo pro práci
4:52:05
Závěrečné plány a poděkování (směr budoucnost)