#371: Hlava Kasandry

Modrák & Friends
Poslechněte si podcast
Dnes
1 hod
Host: Marek Nepožitek | A zase další prastará vzpomínka, tentokrát na hru z roku 1994. Marek měl na letošním Bytefestu přednášku o její tvorbě a naprosto mě nadchl. A tak jsme se dohodli a natočili dvouhodinový rozhovor, kde mi to odvyprávěl ještě podrobněji. Za jakých podmínek vznikala na začátku 90. let hra na Atari ST? Jak se programovala a kreslila hra bez technologií a know-how? Jak došlo k rozhodnutí bránit hru před pirátstvím s jehlou v ruce? Za mě strhující vyprávění, snad mi dáte za pravdu... Kompletní (2h05m dlouhou) epizodu si můžete poslechnout v rámci předplatného na HeroHero nebo Opinio . Dotazy a reakce posílejte na podcast@modrak.cz .
Show notes: Hlava Kasandry (Markův vlastní blog s řadou textů o hře) Hra 963: Hlava Kasandry (Herní archeolog) 20minutový záznam (YouTube Herního archeologa) Hlava Kasandry po jednadvaceti letech (Herní snob) Recenze (Score 10) Cinemax (Dnešní studio Marka) Zkratky: ( 7:05 ) Marek o sobě ( 34:14 ) Vývoj hry - program ( 56:35 ) Grafika Dále probíráme samotnou hru a také její vydání (včetně té pirátské ochrany) a úspěch