
S Ondřejem Slaninou o obětování gastro oboru, manipulátorovi - premiérovi a také o trabantu a mercedesu v kuchyni

O epizodě podcastu
Hostem Heleny Šulcové je tentokrát Ondřej Slanina, kuchař, majitel restaurací a moderátor kulinářského pořadu Kluci v akci. Všechny služby, a tedy i gastronomie, byly z pohledu vlády a státní správy obětovány. Vláda vše zavřela, ale už neřešila kompenzace. Všechny dotace, kterými se vláda chlubí a tvrdí, jak pomáhá, v gastronomii vůbec nepokryjí náklady. Nevěří, že premiér by zvládl provozovat gastronomická zařízení bez Agrofertu, z kterého je dotuje. Sleduje parodii Čauky lidi, protože to je podle něho bohužel realita. „ Já se přiznám, že jsem volil Babiše v prvních volbách, protože jsem mu věřil. On jako manipulátor je strašně šikovný, “ prozradil Ondřej Slanina. Pak ale rychle vystřízlivěl. Dodal: „ Pak přišla akce Čapí hnízdo, tam přesně vím, jak to celé bylo. To jsem věděl přesně, odkud vítr fouká a kdo to celé zpunktoval. “ Už by ho nevolil, jeho povídačkám nevěří.
Češi jedou v kuchyni na jednu stranu klasiku, ale pak experimentují až moc. Jsou schopni splácat všechno možný, totálně bez citu. Průměrný Čech umí uvařit do deseti jídel, které točí dokola. Kluky v akci natáčí už15 let a pořád ho to strašně baví. Zdeňka Pohlreciha si váží po odborné stránce, ale lidsky mu moc nesedí. „ Já si myslím, že Jirka Babica vaří strašně. Jeho jídla jsou pekla pekelný,“ řekl Ondřej Slanina. A doplnil: „ Zdeněk Pohlerich je gastronomický génius oproti Jirkovi Babicovi. To je jako, když porovnáváte trabanta a mercedesa.“