Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody #044 O pečení chleba s Jirkou a Míšou Koláčkovými

#044 O pečení chleba s Jirkou a Míšou Koláčkovými

Obrázek epizody #044 O pečení chleba s Jirkou a Míšou Koláčkovými

Poslechněte si podcast

23. 12. 2024

2 hod 38 min

Proč by někdo založil vlastní pekárnu v době, kdy chleba najdete v každém supermarketu a pekárny jsou na každém rohu? V tomto podcastu jsme se ponořili do příběhu Jirky Koláčka, zakladatele Koláčkovy pekárny. Od prvních pokusů doma až po vlastní pekárnu, která si zakládá na kvalitě a tradici. Dozvíte se, jak se zrodil nápad na 100% žitný chleba, jak vypadaly začátky podnikání a jaký je rozdíl mezi běžným pečivem a tím opravdu poctivým. Na závěr se podíváme na to, jaké plány má Jirka se svou pekárnou do budoucna. V rozhovoru probíráme: (02:13) – Proč zakládat vlastní pekárnu? (03:40) – Vzpomínky na dědečka a první inspirace (09:14) – První pokusy o domácí pečení (14:50) – Výběr mouky a první recepty (15:52) – Cesta od amatérského pečení k profesionální pekárně (19:19) – Jak se pozná kvalitní mouka? (24:20) – Jak si získat zákazníky kvalitním produktem(27:22) – První kroky k založení firmy (33:20) – Spolupráce s místními producenty (35:37) – Začátek podnikání (41:59) – Které technologie pomáhají v pekárně nejvíce? (48:30) – Jaké jsou hlavní výzvy pro malou pekárnu? (57:10) – Nové druhy chleba (1:07:03) – Otevření bistra (1:14:29) – Spolupráce s lidmi napříč generacemi (1:23:45) – Experimentování s recepty (1:26:58) – Tipy pro začínající pekaře (1:37:50) – Nejčastější chyby při pečení doma (1:46:17) – Jak uchovávat pečivo doma (1:55:26) – Jak se dostali do Německa (2:03:07) – Recept ve stylu zdravé výživy (2:10:26) – Jaké pečivo je nejžádanější u zákazníků? (2:12:15) – Jak se sami stravují? (2:25:48) – Suplementy v jejich výživě (2:28:01) – Co je inspiruje (2:29:05) – Význam vzdělávání v oboru pečení (2:34:00) – Shrnutí a doporučení pro další generace pekařů

Popis podcastu

Podcast o tom, jak nejlépe jíst a starat se o své tělo. O lidském těle a mysli, o zdraví a pohodě, o užívání si života. Studuji, testuji, doporučuji a přednáším. Zde v podcastech s top experty sdílím to nejprospěšnější pro život.