
#024 O fermentování, bylinkách a houbách s Divoženkou v kuchyni Denisou Šimlovou

Poslechněte si podcast
27. 6. 2023
56 min
Denisa Šimlová neboli taky Divoženka v kuchyni je královna kvašení a vášnivá sběračka jedlých darů přírody. Své zkušenosti pravidelně předává tisícům lidí na sítích i v rámci svých kurzů a teď je přiblížila v našem rozhovoru — o tom, jak sbírat, fermentovat a využívat v kuchyni vše jedlé, co okolo nás roste. Ale taky o její cestě z Prahy na Kokořínsko, o přibližování se k soběstačnosti nebo překonání strachu z přísných hygienických podmínek fermentace.
V první části rozhovoru probíráme:
- ( 2:30 ) - Studium a cesta k oboru
- ( 6:06 ) - Společné nakupování
- ( 14:41 ) - Co se dá v Praze sbírat
- ( 16:19 ) - Inspirace na recepty
- ( 19:26 ) - Cesta z Prahy na Kokořínsko
- ( 22:48 ) - Posun ve sbírání a fermentaci
- ( 31:21 ) - Funkční houby v kuchyni
- ( 35:37 ) - Tipy na jaro/léto
Druhou část rozhovoru společně s infografikou pro podporovatele podcastu najdete na https://www.pickey.cz/margit