Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Makej vole! Podcast #102 - Tomáš Štverák: Po letech bez trenéra přišla změna

Makej vole! Podcast #102 - Tomáš Štverák: Po letech bez trenéra přišla změna

Obrázek epizody Makej vole! Podcast #102 - Tomáš Štverák: Po letech bez trenéra přišla změna

Poslechněte si podcast

Dnes

26 min

Plná verze podcastu a bonusový obsah

Plnou verzi podcastu (90 minut) si můžete poslechnout na Forendors.cz.

Makej vole! na Forendors - ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ forendors.cz/trailrun.cz⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

• 149 Kč měsíčně (přístup ke všem epizodám),
  • nebo 199 Kč za epizodu.

Výše uvedeným příspěvkem mi pomůžete s provozem podcastu Makej vole! a dostanete za to mimo jiné přístup ke všem bonusovým epizodám podcastu MAKEJ VOLE!

Pro vás drobný, pro mě velká pomoc a motivace. Děkuju :)

Podcast MAKEJ VOLE! také podporují:

Český výrobce sportovní výživy Penco

Proč jsem si vybral právě Penco? Český původ, super lidi, obrovský know-how, vlastní vývoj a špičkový výrobní zázemí. Za touhle značkou je super tým lidí, kteří ve Slaném už víc než 30 let vyvíjí a vyrábí špičkovou sportovní výživu. Tohle mi prostě sedí. Více se dozvíte na ⁠⁠⁠⁠⁠penco.cz⁠⁠⁠⁠⁠ .

Sportovní sluchátka Shokz

Shokz jsou sluchátka využívající technologii bone conduction, tedy vedení zvuku přes lícní kost přímo do vnitřního ucha. Technologie bone conduction obchází bubínky, takže uši zůstávají otevřené a vy při poslechu slyšíte i okolní zvuky. Což se při běhání, trailu nebo jakémkoliv sportu venku prostě hodí – hlavně kvůli bezpečnosti a lepšímu vnímání okolí.

SALOMON

Tvůrce inovací a trendů ve světe trailrunningu a outdoorových sportů. Více na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠salomon.com⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Tom Štverák patří mezi nejznámější české ultratrailové běžce

Má za sebou vítězství na závodech jako Pražská stovka, super výsledky z UTMB i zkušenosti z 330 km dlouhého extrémního závodu Tor des Géants. Dlouhou dobu si přitom trénink plánoval úplně sám a běhal hlavně podle pocitu. Byl to takový tréninkový punkáč. Kromě běhání pracuje ve Sportovně, má hodně sledujících na Stravě a patří mezi běžce, kteří zvládají kombinovat práci, trénink i opravdu dlouhé závody.

V téhle epizodě jsme se bavili hlavně o změně v jeho tréninku. Po letech samotréninku začal spolupracovat s profesionální trenérkou – která je zároveň jeho přítelkyně – a řešili jsme, co se tím změnilo v jeho přípravě. Dostali jsme se ale i k letošní LH24, k pokusu o rekord, k vybavení, výživě nebo regeneraci. A taky k tomu, jak vypadá jeho aktuální trénink a jaké má cíle pro letošní sezonu.

V epizodě jsme probrali:

• co se změnilo v tréninku, když začal spolupracovat s trenérkou,
  • co ukázaly testy a jak upravili trénink,
  • jak dnes vypadá jeho typický tréninkový týden,
  • výživu během dlouhých závodů,
  • hypoxickou přípravu před UTMB,
  • regeneraci po náročných závodech,
  • práci ve Sportovně a co tam má na starosti,
  • jeho ambice a plány do dalších sezon,
  • proč letos běhá kratší závody,
  • aplikaci Strava,
  • průběh letošní LH24 a pokus o rekord,
  • kde se závod zlomil,
  • jak kontroluje tempo při 24hodinovém závodě,
  • boty a vybavení, ve kterém běhá,
  • loňskou sezonu a závody, které absolvoval,
  • oblíbené závody a běžecká místa u nás,
  • cíle pro letošní sezonu.

Popis podcastu

Trochu bláznivej a taky trochu vtipnej podcast o sportu, životě a pohybu v horách. Zajímají mě přiběhy všech, kdo mají rádi diskomfort, umí makat a baví je to. Proč? Protože jen tam, kde to neznáš, poznáš, co jsi zač.