Makej vole! Podcast #101 - Jirka Petr a Petr Hének: O vítězství, supportu a tréninku na LH24

Plná verze podcastu a bonusový obsah
Plnou verzi podcastu (99 minut) si můžete poslechnout na Forendors.cz.
Makej vole! na Forendors - forendors.cz/trailrun.cz
- 149 Kč měsíčně (přístup ke všem epizodám),
- nebo 199 Kč za epizodu.
Výše uvedeným příspěvkem mi pomůžete s provozem podcastu Makej vole! a dostanete za to mimo jiné přístup ke všem bonusovým epizodám podcastu MAKEJ VOLE!
Pro vás drobný, pro mě velká pomoc a motivace. Děkuju :)
Podcast MAKEJ VOLE! také podporují:
Český výrobce sportovní výživy Penco
Proč jsem si vybral právě Penco? Český původ, super lidi, obrovský know-how, vlastní vývoj a špičkový výrobní zázemí. Za touhle značkou je super tým lidí, kteří ve Slaném už víc než 30 let vyvíjí a vyrábí špičkovou sportovní výživu. Tohle mi prostě sedí. Více se dozvíte na penco.cz .
Sportovní sluchátka Shokz
Shokz jsou sluchátka využívající technologii bone conduction, tedy vedení zvuku přes lícní kost přímo do vnitřního ucha. Technologie bone conduction obchází bubínky, takže uši zůstávají otevřené a vy při poslechu slyšíte i okolní zvuky. Což se při běhání, trailu nebo jakémkoliv sportu venku prostě hodí – hlavně kvůli bezpečnosti a lepšímu vnímání okolí.
SALOMON
Tvůrce inovací a trendů ve světe trailrunningu a outdoorových sportů. Více na salomon.com
Borci z Kovalovic
Do téhle epizody jsem si pozval nestárnoucího Jirku Petra - vítěze letošního ročníku LH24 a jeho parťáka a taky skvělého ultra běžce Petra Hénka (mimochodem aktuálně nejrychlejší Čech na UTMB). Tahle dvojice běžců z Kovalovic má za sebou silný příběh z letošního ročníku extrémního zimního závodu LH24 na Lysé hoře, ze kterého vzešlo Jirkovo vítězství.
Jiří Petr a jeho vítězství na LH24
Jirka letos na LH24 zvládl 12 okruhů a stal se vítězem jednotlivců. Prakticky celý závod se držel cca půl hodiny za fantasticky běžícím Tomem Štverákem. Na konci závodu dostal Jirka informaci, že Tom začíná být prošitý, zabral a urval pro sebe vítězství. Jirka šel, ostatně jako vždy :-) do závodu se zraněním, ale ani to ho nakonec nijak neoslabilo.
V závodě však rozhodovala nejen fyzická připravenost, ale i práce supportu, správně zvolená taktika, vybavení a schopnost zvládat dlouhé hodiny v pohybu. Podmínky byly specifické – dole silné mrazy, nahoře díky inverzi lehce příjemnější teplota. I tak šlo o tvrdý souboj s terénem, únavou a bolestí, zejména při sebězích. Mimochodem, Jirka letos odtrénoval přibližně 100 hodin, z toho přes 500 km běhu a 800 km na kole, většinou v nízké intenzitě - i tohle jsme v podcastu probrali.