
Podzimní ovoce - Vitamíny a minerály ve své nejlepší formě

Jezte s rozumem SPECIÁL
Poslechněte si podcast
Dnes
32 min
V další epizodě s výživovou poradkyní Evou Rigler se vracíme k tomu, co máme doma – sezónní a lokální ovoce . Proč je právě teď pro tělo nejvýživnější? Jakou roli hraje slupka u jablek a proč je pektin takovým pokladem pro náš mikrobiom a pocit sytosti? Dozvíte se, jak vláknina tlumí výkyvy krevního cukru, co umí flavonoidy a resveratrol , a jaké vitaminy najdete ve švestkách i hroznech. Probíráme hrušky jako jemné diuretikum i „rychlou pomoc“ při zácpě, švestky a jejich ověřený projímavý efekt, tipy na sušení a povidla bez přidaného cukru. Řeč je také o moštu a džusech – kdy jsou přínosem a kdy už jen „tekutými kaloriemi“. Nakonec otevřeme téma spánku jako klíčové výživové „strategie“ na podzim.
Popis podcastu
Jezte s rozumem, to je oblíbený pořad z produkce Radia Čas, který se věnuje tématům z oblasti zdravého jídla, stravování, zdravého životního stylu a hubnutí. Moderátorka Eva Rigler je propagátorkou racionálního stravování a taky vášnivou kuchařkou. Pořad pro všechny, kterým není jedno, co jedí! Nyní i on-line prostřednictvím oblíbených stremovacích platforem.