Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Jana Dostálová (Vysoká škola chemicko - technologická)

Jana Dostálová (Vysoká škola chemicko - technologická)

Obrázek epizody Jana Dostálová (Vysoká škola chemicko - technologická)

Poslechněte si podcast

19. 2. 2020

56 min

Jak poznáme kvalitní potraviny? Jako nevhodné k lidské spotřebě bývají označeny dvě procenta kontrolovaných potravin ročně, nekvalitních je ale dalších 15 procent. Jsme popelnicí Evropy? Proč máme problém s jakostí potravin? Nehledáme místo kvality spíš příznivou cenu? Máme se víc bát přídatných látek neboli éček, nebo nevyváženého jídla, které dodá organismu přemíru rizikových živin, jako například nasycené mastné kyseliny a jednoduché cukry? A jaké jsou nejčastější mýty o potravinách? V Hyde Parku Civilizace odpovídala profesorka Jana Dostálová z Ústavu analýzy potravin a výživy Vysoké školy chemicko-technologické. www.ceskatelevize.cz/porady/1044129…4411058090927/

Popis podcastu

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach.