
Vařit jsem začal podle 300 let staré kuchařky, říká britský historik gastronomie Ivan Day

O epizodě podcastu
Své první jídlo uvařil, když mu bylo 13 let a bylo to podle receptu kuchařky z roku 1723, kterou si den před tím koupil v antikvariátu. Ivan Day je dnes sběratelem historických kuchařských knih a ve svém domě ve Velké Británii má kuchyni s obrovským roštem a otevřeným ohněm. Jaké jídlo nabízí návštěvám? I na to se v Hovorech zeptáme a řeč bude také o trdelníku, zmrzlinách, nebo o tom, proč šlechtu nebavilo vařit, ale jíst. Moderuje Naděžda Hávová.Všechny díly podcastu Hovory můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
„Když mi bylo 13 let, koupil jsem si kuchařku aristokratické kuchyně z roku 1723. Koupil jsem ji v roce 1963 – to byla doba, kdy bylo jídlo v Anglii stále pod vlivem špatné ekonomické situace, takže se vařilo hodně jednoduše,“ popisuje své kulinářské začátky Ivan Day, přední britský historik a specialista na dějiny gastronomie a kulturu stolování.Všechny díly podcastu Hovory můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.
Popis podcastu
Rozhovor s osobností, která má zajímavý osobní i profesní život a názory. Hosty pořadu jsou respektované, ne nutně mediálně známé tváře všech oblastí společnosti.
Všechny díly podcastu Hovory můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .
Všechny díly podcastu Hovory můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz .