Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Zpátky ke kořenům: Jak Ambiente učí kuchaře poznávat suroviny do hloubky

Zpátky ke kořenům: Jak Ambiente učí kuchaře poznávat suroviny do hloubky

Obrázek epizody Zpátky ke kořenům: Jak Ambiente učí kuchaře poznávat suroviny do hloubky

Poslechněte si podcast

11. 2. 2025

47 min

Jak přemýšlejí špičkoví kuchaři nad surovinami a jejich původem? O tom si povídáme v nové epizodě podcastu Forbes Life! s kreativním šéfkuchařem Ambiente Tomášem Valkovičem a Blankou Datinskou, spoluzakladatelkou projektu Ke kořenům. Ale také o tom, jakou cestu musí ingredience urazit, než rozkvete pod rukama profesionálů na našem talíři. Vzdělávací iniciativa Ambiente nazvaná Ke kořenům umožňuje kuchařům napříč podniky blíže se seznámit s domácími surovinami a jejich dodavateli v rámci dvoudenního školení, které kombinuje terénní výzkum s odbornými přednáškami a kulinářskou praxí. Proč se na území rybníkářské velmoci téměř nejedí ryby? Jak projekt Ke kořenům mění pohled profesionálů na ingredience a gastronomii? A co všechno se může podepsat na kvalitě tak základní suroviny, jako je třeba mouka? Dozvíte se v nové epizodě podcastu Forbes Life!

Popis podcastu

Skryté perly i příběhy zářivého úspěchu v odvětví kultury, gastra a všeho, co tvoří život bohatý, přináší šéfka Forbes Life Anna Nosková a její kolegové každé úterý. Dozvíte se tu například, která oscarová producentka pracuje v cukrárně nebo jaký český návrhář odmítl stálé angažmá u Louis Vuitton.