
UZENINY | Jak se vyrábí? Proč nám tak škodí? Jak často jíst uzeniny? Množství dělá jed.

Jak často jíte uzeniny? Petr Havlíček a Jirka Vacek odpovídají na vaše otázky o uzeninách.
0:00 Úvod
0:45 Má Petr problém s uzeninami?
1:15 Uzená masa i sýry jsou v ČR i na SK populární, jak jsou na tom masa sušená?
2:50 Měli bychom se inspirovat u italské kuchyně?
4:30 Jak se zpracovávají uzeniny? Co tam je všechno za aditiva? Dusitany a dusičnany.
8:51 Jak se vyrábí šunka? Jak by se měla vyrábět?
12:00 Co je dětská šunka a proč v ní je menší podíl masa?
16:57 Maso a uzeniny není jedno a to samé a je nutno je rozdělovat.
24:47 Uzeniny k životu nepotřebujeme naopak zdraví nám kazí.
26:25 Jí sám Petr Havlíček uzeniny?
30:30 Jak často jíst uzeniny?