
Otázky a odpovědi | Kolik masa jí Jirka? Kolik jíst denně přidaného cukru? Vegan, raw a Šmakoun.

Petr Havlíček a Jirka Vacek odpovídají na vaše otázky.
0:00 Úvod
1:08 Jaká je podle vás ideální porce masa bílé a červená, muž a žena?
2:00 Co je „běžný“ muž a „běžná“ žena? 4:40 Kolik jí masa denně Jirka Vacek?
6:00 Doporučení konzumace masa podle Petra Havlíčka.
7:00 Kolik gramů ryb jíst? Je to stejné jako u bílého a červeného masa.
8:10 Je rozdíl ve stravitelnosti masa?
9:10 Je dobré jíst maso každý den?
11:00 Nezohledňujeme i další faktory. Nepaušalizujte! Vytrácí se kritické myšlení.
13:30 Co je klíčové ve výběru uzenin? Je to obsah masa nebo tuku? Která je vhodná do redukčního jídelníčku? To samé u výběru sýrů.
15:40 Jak vybrat kvalitní šunku?
19:20 Jaký máte názor raw stravu a potraviny a přípravě i dezertů. Líbí se vám složení těchto jídel? Je raw strava zdravější než klasická?
23:00 Je veganská a raw strava pro dítě?
25:00 Jaký je rozdíl mezi tmavou a světlou pohankou? A jaký jsou rozdíly mezi druhu rýže (basmati, jasmínová, dlouho zrnná)?
29:00 Jak Petr dělá domácí pizzu?
30:00 Jsou lepší celozrnné těstoviny než ty z bílé mouky?
31:00 Je skutečně lyofilizované ovoce lepší než klasicky sušené ovoce?
34:10 Kolik gramů přidaného cukru (medu atd.) je na den ideální?
35:20 „Neomezujte se, nahraďte!“ To co nám předhazují potravináři. Proč?
40:40 Čím nahradit cukru při pečení? Co říkáte na sladidlo erythritol?
45:00 Jsou rostlinné náhražky vhodné zařadit do jídelníčku? Tofu či tempeh? Jaká máte názor na Šmakouna.
48:30 Myslíte si, že má smysl zaplatit si test na intoleranci potravin?