
„Vytváříme síť OPRAVDU lokálních potravin.“ Klára Slavíková, Lokálové

Klára si v ten správný moment nasadila holínky a pustila se do něčeho, co si moc lidí netroufne - šla přímo za farmáři a malými výrobci v gastru a oslovila je do projektu www.lokalove.cz. Její mise souzní s tou naší ve Fidel Gastro přinášet pozornost menším výrobcům a menším hráčům celkově v gastru, kteří si mezi velkými firmami často ani neškrtnou. Přitom kvalitou dokážou snadno "sejmout" i ty největší řetězce. Chybí fakt jen ta správná pozornost. KAPITOLY00:00:00 Úvod - Chuťový zážitek a příběh00:02:30 Co je projekt Lokálové?00:03:05 Vznik myšlenky a proč se zaměřili na jídlo00:05:56 Projekt Lokální bedny - Proč nevyšel?00:08:45 Členství - Nový obchodní model Lokálů00:11:50 Co hledají u poctivých producentů00:13:46 Předsudky farmářů vůči markeťákům z Prahy00:15:16 Jak začít nakupovat lokálně?00:19:16 Je „Farmářské“ jenom bullshit?00:22:30 Cena kvalitního jídla a Animal Welfare00:30:48 Vize: Propojit farmáře do supermarketů00:34:17 Emoce a příběh jídla00:38:44 Unikátní české produkty00:41:35 Tři firmy a mateřství: Jak to Klára dává?00:45:30 Přesná nabídka pro nové členy (video, PR, Gourmet)00:48:09 Proč farmáři nechápou marketing?00:50:48 Inspirace - Farmáři s vizí00:59:06 Co chybí v debatě o půdě a jídle?01:01:12 Potřebujeme gastroprofesionály pro potvrzení kvality01:04:42 Závěr a výzva: Ptejte se a šiřte myšlenku!BONUSOVÁ ČÁST, recepty a BTS na PATREONU: 🌟 https://www.patreon.com/FidelGastroPřidej se k naší komunitě na Instagramu:https://www.instagram.com/fidel_gastro_projectPřijď na kuchařský kurz 🧑🍳:https://www.molinaondrej.com/Díky Fresh Eyes za spolupráci na produkci podcastu 👀:https://fresheyes.cz/