Kdo by nechtěl být o něco chytřejší, o něco lépe si pamatovat nebo se dokázat soustředit déle a věci lépe pochopit? Naše inteligence je dána do značné míry geneticky, ale pravdou je, že o fungování našeho mozku rozhodují i faktory, které můžeme ovlivnit – a to zejména výživou.
Dnes se podíváme na mozek a na to, jak ho mít výkonný v každém věku, tedy už od chvíle, kdy nás naše maminky nosí v bříšku a mohou tak částečně ovlivnit, jak mocný náš mozek bude v dětství, při dospívání a i v dospělém věku. Zastavíme se i u tipů, jak pečovat o svou paměť i schopnost koncentrace ve věku 60+.
Kdo by nechtěl být o něco chytřejší, o něco lépe si pamatovat nebo se dokázat soustředit déle a věci lépe pochopit? Naše inteligence je dána do značné míry geneticky, ale pravdou je, že o fungování našeho mozku rozhodují i faktory, které můžeme ovlivnit – a to zejména výživou.
Dnes se podíváme na mozek a na to, jak ho mít výkonný v každém věku, tedy už od chvíle, kdy nás naše maminky nosí v bříšku a mohou tak částečně ovlivnit, jak mocný náš mozek bude v dětství, při dospívání a i v dospělém věku. Zastavíme se i u tipů, jak pečovat o svou paměť i schopnost koncentrace ve věku 60+.
Nový přístup k výživě
Vítejte na stránce EpiVýživa Podcast, která se snaží přinášet co nejširší spektrum informací o výživě s důrazem na epigenetické působení jednotlivých složek potravy, živin či bylin. Některé z nich byly po staletí využívány jako potraviny, koření či léčivé byliny, moderní věda ovšem přináší nové světlo na možnosti jejich využití. Další jsou substance, které byly v přírodních zdrojích rozpoznány teprve nedávno. Všechny se však vyznačují mimořádným působením na naši fyzickou a psychickou kondici i zdravotní stav.
Epigenetika aneb zdraví ve vlastních rukou!