Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Koš je největší nepřítel. Jídlo budoucnosti nemusí být hmyz, proč bych jedl švába, když si můžu dát čočku, říká Végh

Koš je největší nepřítel. Jídlo budoucnosti nemusí být hmyz, proč bych jedl švába, když si můžu dát čočku, říká Végh

Obrázek epizody Koš je největší nepřítel. Jídlo budoucnosti nemusí být hmyz, proč bych jedl švába, když si můžu dát čočku, říká Végh

Poslechněte si podcast

22. 3. 2024

20 min

„Musíme se ptát – opravdu toto jídlo patří do koše, nebo je to jenom zvyk? Příroda to nastavila tak, že většina částí potravin je jedlá a patří na talíř. Banánové slupky jsou vynikající a výživově hodnotné, ale společnost nás naučila, že je to odpad,“ říká šéfkuchař Vojtech Végh. Prošel řadou světových kuchyní, viděl nepřiměřené plýtvání jídlem a rozhodl se jít opačnou cestou. Založil první veganskou zero waste restauraci a snaží se změnit způsob, jakým přemýšlíme o jídle. „Gastronomie budoucnosti se podle mě vrátí k původní jednoduchosti potravin, než abychom vytvářeli něco, co tu ještě nebylo. Nedej bože, abychom jedli hmyz,“ dodává. Rozhovor vznikl v rámci Global Goals Summit 2024, který pořádá Asociace společenské odpovědnosti.

Popis podcastu

Staň se placeným odběratelem: https://podcasters.spotify.com/pod/show/dvtv/subscribe ▶ Spotify podcasty NEJSOU součástí členství DVTV ★ VŠECHNY NAŠE PODCASTY NAJDETE NEJEN NA SPOTIFY, ALE TAKÉ NA DVTV.CZ ★ Podpořte DVTV a předplaťte si podcasty na webu dvtv.cz - získáte přístup nejen k podcastům, ale také k rozhovorům, e-časopisu a dalším novinkám z DVTV★ Jsme první nezávislá internetová televize. Rozhovory, analýzy, komentáře, reportáže.