
Pochoutkový rok: Posvícenské hruškové koláče s krémem z lískových oříšků podle Vojty Vrtišky

Dvojka
Poslechněte si podcast
Dnes
9 min
O epizodě podcastu
Vypadají jako klasické koláče s lemem, uprostřed sedí krásně macerované čtvrtky hrušek. Pošírované hrušky však chutnají jinak, jsou šťavnaté a kořeněné. Kombinace krému z lískových oříšků neboli frangipane a kynutého těsta je dokonalá.
Vypadají jako klasické koláče s lemem, uprostřed sedí krásně macerované čtvrtky hrušek. Pošírované hrušky však chutnají jinak, jsou šťavnaté a kořeněné. Kombinace krému z lískových oříšků neboli frangipane a kynutého těsta je dokonalá.
Obsah epizody:
00:00 - Téma a suroviny02:05 - Zadělání těsta v robotu
02:39 - Autolýza a pořadí surovin
04:01 - Droždí, máslo, kynutí
04:52 - Lísková drobenka
05:28 - Pošírované hrušky ve víně
06:40 - Tvarování koláčů
06:59 - Frangipane krém
07:25 - Plnění a pečení
08:07 - Máslo s rumem navrch
08:21 - Ochutnávka a popis chuti
09:11 - Variace: kdoule a jablko
09:27 - Recepty na webu
09:51 - Loučení