
Pochoutkový rok: Posvícenská lesní bábovka s pastinákem podle Vojty Vrtišky

Dvojka
Poslechněte si podcast
Dnes
9 min
O epizodě podcastu
Pastinák se bude chovat podobně jako mrkev v mrkvovém dortu, takže dodá vláčnost a jemnou chuť skoro až mentolového nádechu. Pekanové ořechy vytvoří krásnou strukturu. Karamelová poleva z javorového sirupu je pak dokonalou tečkou.
Pastinák se bude chovat podobně jako mrkev v mrkvovém dortu, takže dodá vláčnost a jemnou chuť skoro až mentolového nádechu. Pekanové ořechy vytvoří krásnou strukturu. Karamelová poleva z javorového sirupu je pak dokonalou tečkou.
Obsah epizody:
00:00 - Pastináková bábovka00:26 - Proč pastinák do těsta
00:47 - Suroviny a množství
01:40 - Strouhání jablek se slupkou
02:05 - Pastinák a ořechy
02:28 - Kypřidla: soda i prášek
02:44 - Vejce, cukr, mouka
03:11 - Míchání těsta ručně
03:28 - Formu vymazat, ne máslem
04:37 - Nalít těsto, neřešit bubliny
04:54 - Pečení: teplota a časy
05:44 - Poleva: sirup a olej
06:22 - Chutná jako karamel
06:57 - Polévání a zdobení
07:20 - Křížaly, chuť a textura
07:57 - Ochutnávka a dojmy
08:40 - Servírovací tipy
08:53 - Web, recept a loučení