00:00
Reklama
00:28
Představení Almy a dvojice šéfkuchařů
00:51
Koncept, atmosféra a „Alma loví“ (poznámka v lístku)
01:11
Menu a potenciál na Michelin Green Star; 30+ dodavatelů
01:47
Inspirace a praxe udržitelnosti: Silo (Londýn) a Douglas McMaster
02:28
Prostor bývalého kina Alma, kapacita a zrod nápadu na duo šéfkuchařů
02:52
Cesta Petra Židka k velení kuchyni Almy a pochybnosti („Alma je kolos“)
03:38
Vznik šéfkuchařského dua a počáteční fungování (dohoda, společné menu)
04:11
Filozofie kuchyně: česká, moderní, neokázalá; ryby, fermenty, nakládané suroviny
04:27
Limity duálního vedení: rozdílné vize a ego; rozhodnutí o změně
05:10
Nové rozdělení rolí: Židek vede Almu, Daněk kreativním šéfkuchařem skupiny Kro
05:22
Profil Petra Židka: rodinné zázemí, lov a rané povolání ke kuchyni
06:00
Zkušenosti Židka: servis, bar, přesun do Prahy a zázemí v Zátiší Group
06:17
La Finestra (Černý, Jůřík) a milník „Země projekt“
06:47
Náročnost „Země“, narození syna Olivera, odchod a Café Hrnek
07:25
Profil Michala Daňka: od umění k gastronomii; Brno a učiliště
08:24
Zahraniční praxe Daňka: Pfarrwirt, Brasserie Zédel a Fifteen (Robin Holmgren)
09:18
Jamie Oliver, michelinský standard ve Fifteen; inspirace Jun Tanaka (The Ninth)
10:02
Rozdělení „lodě o dvou kormidlech“; role Vojtěcha Václavíka a důvody přesunu
10:42
Reflexe Petra Židka: co mu duo dalo a proč nyní vidí pozitivní posun