
Jak vnímají kávu šéfkuchaři a jaká je gastronomie ve Velké Británii se šéfkuchařem Tomášem Zajíčkem

Poslechněte si podcast
23. 1. 2024
1 hod 49 min
Jeho instagram překypuje zeleninou a pestrými talíři. Pro foodie komunitu je zdrojem inspirace hlavně zeleninou a nevšedními postupy díky jeho profesní cestě spojené převážně se zahraničím. Kdo je Tomáš Zajíček? Pro české foodies hlavně známou osobou z doby kdy twitter a pan Cuketka fungovali jako hlavní zdroje informací o gastronomii.
Je anglická kuchyně jenom stew a Shepherd's pie? Jak se daří anglickým farmářům? Dá se od nich něčemu přiučit? Jak vnímá českou gastronomii šéfkuchař co má 10 let odstup? Jaké to je vařit pro kampus nadnárodní firmy? A jak vnímají šéfkuchaři kávu, mění se přístup preference přepraženosti?
Tomáš Zajíček je fascinující osobnost s ohromnou znalostí, kterého neformovaly české knedlíky, ale naopak pestrost mezinárodní kuchyně a surovin. Po zkušenostech v Osteria Da Clara, Sansho a s Hugo Hromasem se vydal za dalším profesním růstem do Londýna a ve Velké Británii strávil posledních 10 let.
"Jednoduchost, sezónnost, obnovitelnost. To jsem já, to mě baví." Říká a my se nemohli dočkat na tohle povídání. Užijte:)
instagram Tomáše Zajíčka: https://www.instagram.com/zajoch/
odebírejte prosím:
https://www.instagram.com/candycanecoffee
https://www.candycane.coffee/
https://twitter.com/candycanecz
https://www.facebook.com/candycanecofee
------
music:
Dotan Negrin & Prismatic Mantis - Pure Imagination (Future James Trap Remix) Listen on Spotify: https://spoti.fi/2Yl7BPO
subscribe to Dotan:
http://bit.ly/Sub2Dotan
Follow Dotan Negrin
http://www.pianoaround.com/
https://soundcloud.com/dotan-negrin/ https://facebook.com/dotannegrin https://www.youtube.com/user/pianoaround
Follow Prismatic Mantis
https://twitter.com/prismaticmantis
https://instagram.com/prismaticmantis/
https://soundcloud.com/prismaticmantis
Follow Future James:
https://twitter.com/ohhhitsjames
https://soundcloud.com/futurejames
https://www.instagram.com/ohhhitsjames/
Popis podcastu
Prague specialty coffee roasters and their time in front of mic.
"Enfant terrible" české kávové scény.
Otevíráme témata před kterými kávová komunita zavírá oči. Ironicky komentujeme události a otázky gastronomie, kolem kterých se chodí po špičkách. Když vidíme vosí hnízdo, rozhlížíme se po klacíku.
Po deseti letech působení v české gastronomii a po 5 letech rozvoje pražírny výběrové kávy si sedáme za mikrofon a chceme se podělit o naše zážitky z kavárenské scény. Odpovídáme na Vaše témata a dotazy a zveme si osobnosti, se kterými jsme se za dobu za barem setkali v pozici hostů i kolegů.