Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody Z ohně taháme koule na pétanque. Proč je Brno republiková anomálie v třídění a využití odpadu?

Z ohně taháme koule na pétanque. Proč je Brno republiková anomálie v třídění a využití odpadu?

Obrázek epizody Z ohně taháme koule na pétanque. Proč je Brno republiková anomálie v třídění a využití odpadu?

Poslechněte si podcast

26. 4. 2024

40 min

O epizodě podcastu

„Skoro dvě třetiny odpadu z černých popelnic by šlo ještě dotřídit,“ zmiňuje v rozhovoru host Michal Kačírek , tiskový mluvčí SAKO Brno. Jak funguje třídění a další zpracování odpadu a odpadků? Kolik tepla a energie vznikne? Co jsou pojmy jako vajgl, kýbl či kukačka a kam patří rolička od toaletního papíru a plata od vajíček – to zjišťuje moderátorské duo Jiří Malenovský a Pavel Kachlík . Zero waste (bezezbytkový) recept na závěr přidává Pavla Drliková z Die Küche.

Brokolicový krém s krutony a chipsy z košťálu brokolice
na 4 porce budeme potřebovat:
2 větší cibule
4 stružky česneku
1 ks mrkve
1 ks petržele
0,5 ks menšího celeru
1 ks brokolice
asi 1 litr zeleninového vývaru
staré pečivo na krutóny
olej, sůl, pepř, sušené bylinky, sušené lahůdkové droždí, rostlinná smetana

Postup k poslechu v podcastu.

„Skoro dvě třetiny odpadu z černých popelnic by šlo ještě dotřídit,“ zmiňuje v rozhovoru host Michal Kačírek , tiskový mluvčí SAKO Brno. Jak funguje třídění a další zpracování odpadu a odpadků? Kolik tepla a energie vznikne? Co jsou pojmy jako vajgl, kýbl či kukačka a kam patří rolička od toaletního papíru a plata od vajíček – to zjišťuje moderátorské duo Jiří Malenovský a Pavel Kachlík . Zero waste (bezezbytkový) recept na závěr přidává Pavla Drlíková z Die Küche.

Brokolicový krém s krutony a chipsy z košťálu brokolice
na 4 porce budeme potřebovat:
2 větší cibule
4 stružky česneku
1 ks mrkve
1 ks petržele
0,5 ks menšího celeru
1 ks brokolice
asi 1 litr zeleninového vývaru
staré pečivo na krutóny
olej, sůl, pepř, sušené bylinky, sušené lahůdkové droždí, rostlinná smetana

Postup k poslechu v podcastu.

Popis podcastu

Výživa pro Vaše uši. Informace a souvislosti o veganství i udržitelnosti v neudržitelném světě. S hosty, kteří mají co říct. Podcast z Brna. #bilkovina