
Epizoda 42 Jak se testuje lepek v potravinách

O epizodě podcastu
Čísla alergenů, podrobné složení, stopy, miligramy. Schválně, kolikrát denně čtete na jídle etikety? Pro nás bezlepkáře je to jediná spolehlivá orientační mapa bezpečného jídelníčku. V tomto díle se podrobněji podíváme na to, kdo a jak složení kontroluje a testuje, a to v rozhovoru s Danou Gabrovskou z Výzkumného ústavu potravinářského, která je také odbornou garantkou potravinářství Společnosti pro bezlepkovou dietu.
Čísla alergenů, podrobné složení, stopy, miligramy. Schválně, kolikrát denně čtete na jídle etikety? Pro nás bezlepkáře je to jediná spolehlivá orientační mapa bezpečného jídelníčku. V tomto díle se podrobněji podíváme na to, kdo a jak složení kontroluje a testuje, a to v rozhovoru s Danou Gabrovskou z Výzkumného ústavu potravinářského, která je také odbornou garantkou potravinářství Společnosti pro bezlepkovou dietu.
Popis podcastu
Podcast Anny Klímové a Lenky Matouškové o každodenním životě bez lepku. Pro všechny bezlepkáře bez ohledu na věk nebo diagnózu. Mapuje nejrůznější témata, která bezlepkový život přináší. Život bez lepku totiž rozhodně není jen o jídle.