Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek epizody EP108 - České víno I. (Martin Babič)

ALKOHOLOG

Lukáš K. + Viktor G.

Gastro

,

Umění

EP108 - České víno I. (Martin Babič)

Obrázek epizody EP108 - České víno I. (Martin Babič)

ALKOHOLOG

Poslechněte si podcast

Dnes

32 min

O epizodě podcastu

Vítejte u další epizody podcastu ALKOHOLOG.

Na české víno jsme patřičně hrdí a jeho kvalita je proslulá. My si na toto téma opět pozvali našeho vinohradníka a hosta v jedné osobě, kterým je dnes podruhé Martin Babič.

Charakteristika českého vína oproti světovému, typické odrůdy pro naši zemi a umíme u nás udělat dobré červené víno?

Rozdělení oblastí, vliv mikroklimatu, vinná apelace, cukernatost hroznů a co je malolaktická fermentace?

Nebuď alkoholik, buď alkoholog!

Vítejte u další epizody podcastu ALKOHOLOG.

Na české víno jsme patřičně hrdí a jeho kvalita je proslulá. My si na toto téma opět pozvali našeho vinohradníka a hosta v jedné osobě, kterým je dnes podruhé Martin Babič.

Charakteristika českého vína oproti světovému, typické odrůdy pro naši zemi a umíme u nás udělat dobré červené víno?

Rozdělení oblastí, vliv mikroklimatu, vinná apelace, cukernatost hroznů a co je malolaktická fermentace?

Nebuď alkoholik, buď alkoholog!


Obsah epizody:

00:00 - Sponzor
00:33 - Host: Martin Babič
04:07 - České vs světové víno
07:41 - Typické odrůdy
11:15 - Červené víno u nás?
14:49 - Vinařské oblasti
18:23 - Mikroklima a terroir
21:57 - Vinná apelace
25:31 - Cukernatost hroznů
29:05 - Malolaktická fermentace

Popis podcastu

Alkoholog: podcast, kde se pojí drinky s gastronomií! Lukáš Kesner a Viktor Gleich tě vezmou na tour po chutích, trendech i zákulisí gastro světa. Nalij si něco dobrého a poslouchej – ať už jsi fanoušek fine diningu, street foodu nebo jen rád objevuješ nové kombinace chutí. Každá epizoda je servírovaná s humorem, nadhledem a zajímavými hosty! Nebuď alkoholik, buď alkoholog!