Top 5 nejposlouchanějších podcastů z kategorie gastro

ÚvodMagazínTop 5 nejposlouchanějších podcastů z kategorie gastro

16. 5. 2021 – Redakce

Youradio Talk, česká aplikace pro poslech podcastů, zveřejnila tento týden žebříček, který bude zajímat milovníky jídla a pití. Mezi pěti nejposlouchanějšími podcasty z gastro kategorie jsou Chef Arena, Gastromapa Lukáše Hejlíka 111, RUMění, Ve vlastní šťávě a podcast Potraviny.

obrázek článku
První místo mezi podcasty z kategorie gastro obsadil podcast uznávaného gastromanažera a zakladatele restaurace Zas a Znova Karla Šimůnka. Ten ve své podcastové Chef Areně zpovídá česká kuchařská esa, jako je Pavel Sapík, vítěz soutěže MasterChef Roman Staša, Přemek Forejt a další. Podcast je pojatý spíše jako povídání ze zákulisí velkých a prestižních restaurací. Dozvíte se v něm například o tom, jak který kuchař začínal, co mu v kuchyni funguje apod.
Druhé místo obsadil podcast Gastromapa Lukáše Hejlíka 111 . Herec Lukáš Hejlík v něm cestuje po republice a vybírá a hodnotí jednotlivé podniky, zkouší krajové speciality. Podcast je laděn více do pozitivna než Chef Arena, ale po obsahové stránce jsou si tyto rozhovorové podcasty velmi podobné.
Za zmínku stojí také podcast RUMění, který jak název sám napovídá se zaměřuje na povídání o rumech. Influencerka RumGirl v podcastu přibližuje jednotlivé státy a místní destilérky, které se výrobou rumu zabývají. V jednotlivých epizodách se objevuje například i téma historie rumu, výroby a chutě rumu.
Pětici nejposlouchanějších gastro podcastů uzavírají podcasty Ve vlastní šťávě a Potraviny, které se svým pojetím opět velmi podobají Chef Areně. Zatímco podcast rádia Wave s názvem Ve vlastní šťávě je zaměřený na trendy v současné gastronomii, tak podcast Potraviny Hanky Michopulu přináší zajímavé a využitelné rady, informace a inspirace. Například, co všechno a jak uvařit ze zvěřiny?
Tak si to shrňme – pro milovníky dobrého pití je tu podcast RUMění, pro ty, co rádi vaří Potraviny a pro ty, co rádi navštěvují restaurace jsou tu ostatní podcasty z první pětky nejposlouchanějších gastro podcastů.