Top 10 nejposlouchanějších byznysových podcastů, které by vám neměly uniknout

ÚvodMagazínTop 10 nejposlouchanějších byznysových podcastů, které by vám neměly uniknout

26. 3. 2021 – Endru

Česká služba pro poslech podcastů Youradio Talk zveřejnila žebříček nejposlouchanějších byznysových a podnikatelských podcastů za poslední 3 měsíce. Ten suverénně ovládla byznysová média se svými podcasty. Kromě Business Leaders, Forbes Česko a MladýPodnikatel.cz se do první pětice nejoblíbenějších podcastů probojovaly ještě podcasty Bitcoinovej kanál a Goodwill Talks.

obrázek článku

V první desítce nejposlouchanějších byznysových podcastů za uplynulých 90 dnů se objevují zejména podcastové kanály samotných médií jako je Forbes Česko, Business Leaders nebo MladýPodnikatel.cz. Dalším oblíbeným podcastovým tématem v této kategorii jsou pak obecně investice (Investiční podcast) a kryptoměny (podcast Bitcoinovej kanál a Kryptokec). Z rozhovorových formátů se v první desítce objevují podcasty Goodwill Talks Lenky Hlavaté, rozhovorový formát Českého rozhlasu s názvem Řečí peněz nebo podcast Buduj značku, který moderuje Petr Schwank. 

„Z cílové skupiny byznysových posluchačů se obecně rekrutuje velký podíl fanoušků podcastingu, protože tito lidé mají možnost poslouchat audio v autě při cestování z práce a do práce, při čekání na schůzky a nyní v době lockdownu i při home office práci. Tuto obecnou statistiku potvrzují i naše interní data, protože právě v období lockdownu vzrostl podíl byznysových podcastů na celkovém počtu poslechů dokonce o více než 25 %,“ říká Lubor Zoufal, Head of Digital & Strategy Development mediální skupiny Active. 

Top 10 byznysových podcastů dle české aplikace Youradio Talk

#Podcast
1Business Leaders
2Forbes Česko
3Bitcoinovej kanál
4Goodwill Talks: Od píky až na vrchol
5MladýPodnikatel.cz
6Neděkuj.cz
7Investiční podcast: Cesta rentiéra
8Kryptokec
9Řečí peněz
10Buduj značku