Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zvláštní kurýr pana Horáčka

Audiokniha Zvláštní kurýr pana Horáčka

Délka:

44 min

Čte:

Anuše Pejskarová

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Věže, příběh 11. září

Věže, příběh 11. září

11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Dům mé matky

Dům mé matky

Za dokonalou rodinnou fasádou se skrývala děsivá pravda. Shari, nejstarší dcera z rodiny Frankeových, odhaluje šokující příběh o krutém zneužívání, které prožívala spolu s pěti sourozenci za zavřenými dveřmi YouTube vlogu 8 Passengers (Osm pasažérů), který sledovalo dva

Obrázek podcastu Vraždy v klášteře

Vraždy v klášteře

Na Štědrý den roku 1176 jde mnich Maurice hledat bratra Cuthberta, který měl zvonit k modlitbě. Nachází však jeho mrtvé tělo, poznamenané násilím. Královský soudní úředník Barling a jeho asistent Stanton jsou na žádost opata vysláni, aby objasnili okolnosti zločinu. Klá

Obrázek podcastu Zápas o Ameriku

Zápas o Ameriku

Hlasy z rozeštvané země. Jak přemýšlejí příznivci Donalda Trumpa, co si o současné Americe myslí původní obyvatelé nebo jaký je život na americké jižní hranici. To jsou některá z témat knihy Jana Kaliby, bývalého zpravodaje Českého rozhlasu v USA. „Trump to dělá pro Am

Obrázek podcastu Hranice věčnosti

Hranice věčnosti

Monumentální románová trilogie Století bestselleristy Kena Folletta vrcholí – po Pádu titánů a Zimě světa, mapujících fiktivní osudy pěti rodin v různých částech světa, dramaticky poznamenané první a druhou světovou válkou, přichází poslední díl ságy, Hranice věčnosti.

Obrázek podcastu Lucemburská epopej IV.

Lucemburská epopej IV.

Karel IV. na vrcholu sil Čtvrtý díl historické románové fresky začíná návratem Karla IV. z Itálie. Korunovaný římský císař plní domácí povinnosti, zároveň mu však leží na srdci osud jednotného křesťanského světa i budoucnost jeho syna Václava. Karel IV. se vrací z Itáli

Obrázek podcastu Tatér z Osvětimi

Tatér z Osvětimi

Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov, rodným jménem Ludwig Eisenberg. Jeho příběh připomíná děsivé události v dějinách lidstva a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat prom

Obrázek podcastu Černá ovce rodiny

Černá ovce rodiny

Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to

Obrázek podcastu Povídky a věty 1, Anglicky, Česky

Povídky a věty 1, Anglicky, Česky

Audiokniha „Povídky a věty 1, Anglicky, Česky, Ilustrované“ představuje sbírku 17 pohádek a lidových příběhů určených pro děti ve věku 3–6 let. Na základě klasických děl upravovaných Andrewem Langem (1889–1910), včetně příběhů jako „Tři medvědi“, „Princezna na hrášku“ n

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se

Obrázek podcastu Stíny minulosti

Stíny minulosti

"Ve světě lží… se pravda skrývá ve stínu. Zřícený strop, mrtvé tělo. To, co začíná jako rutinní telefonát na linku 999, nabere nečekaný spád, když detektiv šéfinspektor Erika Fosterová dorazí na místo a v prázdném bytě objeví tělo ženy a stopy kokainu. Pátrání přivede E

Obrázek podcastu Nemesis

Nemesis

Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),

Obrázek podcastu Spolčení ničemů

Spolčení ničemů

Francií otřese vlna brutálních vražd. Sadisticky znásilněné a usmrcené dívky, vyvražděná rodina, náhodní cestující shození pod vlak... Stále stejná značka *e, která se jako cejch objevuje na obětech nebo v jejich blízkosti, ukazuje na sériového vraha – jenže kriminalist

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 9

Hovory o józe a mystice č. 9

Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k

Obrázek podcastu Storia di Casanova

Storia di Casanova

S audioknihou v italštině máte možnost nahlédnout do několika epizod z dobrodružného života milovníka žen Giacoma Casanovy. Je známý především díky svým milostným avantýrám, ale ve skutečnosti se jednalo o velmi vzdělaného muže, zdatného spisovatele, volnomyšlenkáře, do

Obrázek podcastu Vánoční povídky

Vánoční povídky

Tento nejpopulárnější představitel viktoriánského románu, nekorunovaný král anglických vypravěčů, psal pro rozptýlení mezi rozsáhlými díly také povídky. Zvolili jsme ty nejoblíbenější – s vánoční tematikou.: Vánoční Koleda, Zvony. Není jistě náhodou, že se tyto dva příb

Obrázek podcastu Život v ráji

Život v ráji

Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?

Obrázek podcastu Selfíčka

Selfíčka

Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n

Obrázek podcastu Houslistka

Houslistka

Verše moravskej poetky Mileny Fucimanovej sú inšpirované obrazmi slovenskej výtvarníčky Květy Fulierovej. Pôvodnú hudbu k veršom a obrazom skomponoval Ondřej Fuciman. Melodrámu Houslistka naštudovalo brnenské Divadlo hudby a poezie Agadir. Prelínajúce sa texty v češtine

Obrázek podcastu Twisted Games: Hry na ostří nože

Twisted Games: Hry na ostří nože

Stoický, zádumčivý a arogantní elitní bodyguard Rhys má dvě pravidla: 1) Chránit své klienty za každou cenu. 2) Nezaplést se s nimi citově. A ještě nikdy nebyl v pokušení tato pravidla porušit... až doposud. Bridget von Ascheberg. Princezna, která je přinejmenším stejně

Obrázek podcastu 100_100 – 100 povídek na 100 slov

100_100 – 100 povídek na 100 slov

Co se dá vyjádřit stovkou slov? Velmi krátké povídky Dalibora Demela naznačují, že i v tak stručném textu může být zakódovaný román, drama, písnička, fantasy epos, báseň, filmový scénář, pohádka, nebo třeba konverzační komedie. Různost žánrů i témat sice spojuje počet s

Obrázek podcastu Ako som sa naučil rozumieť svetu

Ako som sa naučil rozumieť svetu

Skvelá skúsenosť. Úžasná hodnota. Pohľad na výnimočný život. Kniha Moc faktov vzala rebríčky predajnosti útokom a z mena Hans Rosling sa stal celosvetový pojem. Vo svojich memoároch Rosling vymenil čísla za ľudí. Namiesto štatistík a grafov nám približuje svet medziľuds

Obrázek podcastu Program Jošua

Program Jošua

Neveľmi úspešný spisovateľ Max Rhode a jeho manželka Kim, povolaním pilotka, vychovávajú nevlastnú dcérku Jolu. Max je bezúhonný občan, dodržiava zákony a na rozdiel od svojho brata Cosma, ktorý sa terapiou opakovane pokúša zbaviť pedofilných sklonov, sa nikdy v živote