Audiokniha Změň svůj dech a začnou se dít věci

Osm
Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Micha…

Prahou staletí (1). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 2961 vydanému v Supraphonu v roce 1980 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:..Co bylo kdy o Praze napsáno, je alespoň v malém výběru v každé knihovně, na stěnách každé domácnosti i na nejvzdálenějším venkově ja alespoň jeden motiv …

Dědečku, vyprávěj
Knížka Dědečku, vyprávěj ukazuje svět etikety pohledem malého děvčátka a jejího trpělivého a laskavého dědečka. Děti se naučí základům chování ve společenských situacích, které jsou přiměřené jejich věku a zkušenostem. Dozvědí se, jak se máme chovat v rodině, na ulici, …

Jak si po anglicku učesat trávník
ANGLICKÉ PŘÍHODY Svět se mění, ale Kingston zůstává. Na loukách se pasou zvědavé ovečky místního farmáře, zámecká paní stále vymýšlí nové projekty, jak vybřednout z dluhů, sousedka Muriel překypuje převratnými novinkami z vesnice a rázovití staromládenečtí bratři Rusty…

Nalezený
Ztracený syn se sice našel, ale jako by z něj najednou byl někdo jiný… Jedenáctiletý Evan se neopozdil – on totiž z ragbyového tréninku domů nakonec nedorazil. Policejní tým vedený svéráznou inspektorkou Naylorovou se pouští do pátrání, nicméně nenachází žádné svědky ch…

Vítězná sestava
Světí účel prostředky? To je problém, který Štědroňovi hrdinové neřeší. Rozhodně si neberou na své cestě k cíli servítky a jsou schopni vskutku lecčeho. Nicméně, ambiciózní herci, krásné herečky, vykutálení umělečtí agenti nebo posádka debutujícího baru, ti všichni vás…

Obermannová: Divnovlásky
Irena Obermannová, úspěšná autorka Deníku šílené manželky, navazuje na své silně autobiografické vyprávění v neméně zdařilých Divnovláskách, v nichž pokračuje v příbězích rozvedené matky dvou pubertálních dcer. Hrdinka Xenie hledá manžela a nového otce pro dcery velmi n…

Vzpomínka na Zemi
"Audiokniha Vzpomínka na Zemi je závěrečný díl epické trilogie čínského autora Liou Cch'-sina. „Čas je ze všech přírodních sil nejkrutější.” Od Bitvy soudného dne uběhlo půl století a mezi lidmi a Trisolarany stále trvá křehké příměří. Lidstvo zažívá díky Trisolaranům o…

Hotel Pastis
Romantický příběh s kriminální zápletkou plný humoru i napětí. Simon Shaw, šéf dobře prosperující londýnské reklamní agentury, se vydá na dlouho odkládanou dovolenou do slunné Francie. Potřebuje nabrat síly po nedávném rozvodu, věčných tahanicích s chamtivou exmanželkou…

Vražda v kryptě
Kdo ukryl mrtvé tělo do hrobky středověkého rytíře – a proč? Vražda v kryptě je první knihou ze série Záhady Redmonda a Haze, která zavádí čtenáře do Anglie 19. století. Když je v hrobce středověkého rytíře nalezeno tělo mladého muže, případ připadne konstáblovi Daniel…

Príhody tuláka po Slovensku
Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Nic nebude jako dřív
Zlo má ďábelskou podobu… Abigail Campanová, zámožná matka sedmnáctileté dcery, přijíždí domů dřív, než měla v plánu. Dveře nachází odemčené a jedno z oken rozbité. Vyděšená spěchá k dceřinu pokoji a už na chodbě ji čeká hrůzný výjev: nad bezvládnou krvácející Emmou se t…

Formanová: Skladatelka voňavého prádla
Mladá, krásná dívka se seznámí s nejslavnějším českým zpěvákem Karlem Gottem při jednom z jeho koncertů v Brně. Odjede za ním do Prahy a prožije řadu let po jeho boku. Současně, kromě niterného poznání zákulisí českého showbyznysu a světa modelingu, studuje na FAMU scen…

Druhý život pana Roose
Už nehodlá být mrtvolou zaživa. Nicméně osud rozhodl, že mu do cesty předhodí mrtvolu skutečnou! Aby konečně přestal být podivínem z fabriky na termosky, rozhodl se devětapadesátiletý Ante Valdemar Roos dvoumilionovou výhru ve švédské obdobě sazky utajit. Jak před závis…

Bretaňské světlo
BRETAŇSKÉ PRÁZDNINY A ZÁLUDNÝ ZLOČIN. Šestý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Zatímco Claire se spokojeně oddává prázdninovému lenošení u moře, komisař Dupin využívá každou vhodno…

Šimek, Sobota, Nárožný: Brum, brum
Scéna divadla Semafor zažívala postupem času nejen proměny autorských a hereckých týmů, ale i etapy, kdy se mimořádně dařilo bavit publikum humorem komiků, do té doby neznámých a nečekaně pasovaných do role komediantů. To platí zvláště o bdobí, v němž spolu v Semaforu v…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Flora
Adam a Sára, dlouholetí partneři, najdou během nočního návratu domů podivného tvora a rozhodnou se, že ho odnesou do chaty po babičce a druhý den zavolají veterináře. Chata se nachází ve Stepi, části města, která se postupně mění v rumiště s posledními odvážnými a svérá…

Tři
„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…

Hodinář
Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu…

Život a dílo skladatele Foltýna
„Tak tohle by nešlo, pane Foltýne,“ řekl jsem. „Takhle by to naprosto nešlo. Můžete to zahodit a začít znovu.“ Byl úplně zdrcen a namáhavě polykal. „Vy myslíte, že je to tak špatné?“ „Docela špatné,“ řekl jsem. „Máte tam dobré věci, ale dohromady je to špatné.“ Poslouch…

Měl jsem psa a kočku
Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy
Když Gregovu školu zasypou hromady sněhu, promění se čtvrť Heffleyových v jedno velké zimní bojiště. Nepřátelské skupiny soupeří o území, staví obrovské sněhové pevnosti a válčí v mnoha nezapomenutelných koulovačkách. V nastalém zmatku čeká Grega a jeho nejlepšího kamar…

Stále vládne mráz
Čtvrtý případ z pera švédské autorské dvojice je mrazivější než kdy dříve. – Jedné noci nalezne bezdomovkyně Muriel v centru Stockholmu na vyhublé a plačící mladé děvče. Jmenuje se Folami a podobně jako řada podobných dětí sem i ona přišla na vlastní pěst, úplně sama. M…

Básnický portrét Josefa Hory
Z komentáře Karla Bouška k původnímu albu DV 15140 "Básnický portrét Josefa Hory", které vydal Supraphon v roce 1962 a jež nyní vychází poprvé digitálně obohacené o Máchovské variace taktéž z pera Josefa Hory: Básník JOSEF HORA se narodil 6. července r. 1891 v Dobříni u…