Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Zlatý kořenáč

Audiokniha Zlatý kořenáč

Délka:

2 hod 11 min

Čte:

Ladislav Trojan

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Myslet jako Sokrates

Myslet jako Sokrates

Jak využít rady největšího filozofa historie v moderním životě? Sokrates je snad nejznámějším filozofem našich dějin. Asi každý někdy slyšel jeho jméno a možná i slavný výrok: „Vím, že nic nevím.“ Celý život učil filozofii obyčejné lidi v ulicích Athén, je zakladatelem

Obrázek podcastu Zadní pokoj

Zadní pokoj

Na chatě bývalého ministra zdravotnictví a zahraničí Bernharda Clausena se našla pozůstalost neslučitelná s obrazem bezúhonného politika. V sázce mohou být i národní zájmy. Během utajeného pátrání se vynoří stopy vedoucí k případu zmizelého rybáře u jezera Gjersjo, kter

Obrázek podcastu Hrozba

Hrozba

Detektivní příběh z dostihového prostředí. Andrew Douglas pomáhá jako odborník na únosy obětem i jejich blízkým při sjednávání výkupného i později po únosu, protože ani poté často problémy nekončí...

Obrázek podcastu Kvapka

Kvapka

Harry Bosch je opäť v akcii a dostal naraz dva prípady. Prvý súvisí s obvinením z roku 1989, no súčasná analýza DNA potvrdila, že usvedčujúci dôkaz, kvapka krvi, patrí niekoľkokrát trestanému násilníkovi, čo sedí za mrežami. Problém je však v tom, že gauner mal v čase z

Obrázek podcastu Maigret na dovolené

Maigret na dovolené

Od pobytu v malém francouzském letovisku Les Sables d’Olonne si komisař Maigret slibuje především odpočinek. Pak je ale konfrontován se snad nejtragičtějším případem své kariéry, který začne podivným vzkazem: Pro smilování boží, požádejte o návštěvu u pacientky na čísle

Obrázek podcastu Život: Moje cesta dějinami

Život: Moje cesta dějinami

Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,

Obrázek podcastu S Bohem v Rusku

S Bohem v Rusku

Walter Ciszek se narodil v rodině polských emigrantů v USA. Po vstupu k jezuitům se přihlásil k misijní práci v Rusku. Když vypukla druhá světová válka, byl právě v polské oblasti obsazené Rudou armádou. Rozhodl se zůstat. V roce 1940 byl však zatčen, tvrdě vyslýchán a

Obrázek podcastu Murderers

Murderers

The fourth step into the Darkness is called Murderers, and it takes the listener into the realm of vampire stories and haunted houses. The first – The Tomb of Sara – was written by English navy officer, and writer, Frederick George Loring. It was one of the very first s

Obrázek podcastu Ochránce impéria – Otrok

Ochránce impéria – Otrok

Druhá kniha Ságy o impériu. Maře z Acoma se podařilo uhájit svůj dům a navzdory všem očekáváním zvítězila v prvním kole Velké hry Rady. Na odpočinek však není čas. Intriky tsuranské politiky nikdy nekončí a silní nepřátelé se připravují k dalšímu střetnutí. Mara však na

Obrázek podcastu Cesta vzkriesenia

Cesta vzkriesenia

Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení. Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a po

Obrázek podcastu Správce impéria: Císař

Správce impéria: Císař

Druhá část třetí knihy trilogie Sága o Impériu. Po dlouhé roky pečlivě připravovaný plán Jira z Anasati má konečně sklidit své ovoce a přinést mu mnohem více než jen titul vojevůdce. Jiro míří přímo na císařský trůn a přitom hodlá odstranit i svého hlavního protivníka –

Obrázek podcastu Historie Duny II.  – Křížová výprava strojů

Historie Duny II. – Křížová výprava strojů

Největší slabinou myslících strojů je jejich přesvědčení, že nemají slabá místa… Více než dvě desítky let zuří ve vesmíru svatá válka následovníků Sereny Služebnice proti Omniovi a jeho robotům. Při tomto křížovém tažení byly povražděny už miliardy lidí – nejen vojáků L

Obrázek podcastu Klement Gottwald

Klement Gottwald

Projev K. Gottwalda na Staroměstském náměstí 21. 2. 1948 celý projev na shromáždění lidu na Staroměstském náměstí o příčinách a pozadí vládní krize po demisi vlády Projev K. Gottwalda na Václavském náměstí 25. 2. 1948 celý projev předsedy vlády na manifestaci pracující

Obrázek podcastu Voda na Marsu

Voda na Marsu

Na čtyřech místech povrchu Marsu - v oblastech zvaných Hale, Palikir, Horowitzův kráter a Coprates Chasma objevili výzkumníci NASA spektrální analýzou pozůstatky zanechané proudem silně slané vody. Všeobecně se soudí, že jde o první skutečný důkaz existence tekoucí vody

Obrázek podcastu Dějiny psané Římem - Mistři slova

Dějiny psané Římem - Mistři slova

Procházka Římem „Věčného města“ od jeho vzniku až do dnešních dní. Vzestupy a pády, panovníci, války, umění, kultura a každodenní život Římanů. Staletá historie jednoho města napsaná jak fakticky, tak poutavě. To vše je jedna kniha, která inspirovala nejednoho člověka k

Obrázek podcastu Prázdniny Billa Madlafouska

Prázdniny Billa Madlafouska

„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Obrázek podcastu Já, Iulia

Já, Iulia

Má s manželem i impériem vlastní plány. A tak budou jeho války hlavně jejími válkami. V roce 192 budoucího křesťanského letopočtu je zavražděn tyran Commodus a upadající Řím zabředává do další vleklé občanské války. Z krvavých šarád vzejde jako vladař slaboch Pertinax,

Obrázek podcastu Rambo – Pro přítele

Rambo – Pro přítele

Záchranná mise v Afghánistánu. Rambo letí do Afghánistánu zachránit svého velitele z ruského zajetí. Po bezpočtu nebezpečných situací bývalý elitní voják opět zakončí svou misi vítězně. Závěrečný díl o bývalém příslušníkovi speciálních jednotek a válečném veteránu Johnu

Obrázek podcastu Angličtina pro začátečníky A1 - A2

Angličtina pro začátečníky A1 - A2

Děkujeme za zájem o kurz Angličtina pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se anglicky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, to zname

Obrázek podcastu Za Čínu spravedlivější

Za Čínu spravedlivější

Můj zápas jako právníka s největším komunistickým státem světa. „Uvěřitelné příběhy můžete napsat. Neuvěřitelné se musejí stát.“ Narodil se v jeskyni, čas mu napovídaly jen hvězdy. A přesto se Kao Č’-šeng dokázal přes veškerou nepřízeň osudu stát jedním z nejlepších p

Obrázek podcastu Moderní revue

Moderní revue

Vzpomínky na počátky časopisu, který se na konci 19. a v první čtvrtině 20. století stal tribunou mladého hnutí v české literatuře.8. října 1894 vyšlo první číslo Moderní revue pro literaturu, umění a život. Počátky Moderní revue zaznamenal ve svých pamětech básník a sp

Obrázek podcastu Ve znamení Kon-tiki

Ve znamení Kon-tiki

„Hranice? Sám jsem nikdy žádné neviděl. Ale slyšel jsem, že existují v myšlenkách některých lidí.“ THOR HEYERDAHL. 28. dubna 1947 vyplul z Peruánského Callaa balzový vor se šesti muži a papouškem. Jeho kapitánem byl tehdy třiatřicetiletý Thor Heyerdahl a jejich cílem b

Obrázek podcastu Autokracia, s.r.o.

Autokracia, s.r.o.

Autokratický štát - na jeho vrchole sedí zloduch. Má pod palcom armádu a políciu. Tieto zložky hrozia obyvateľstvu násilím. Na jednej strane sú bezškrupulózni kolaboranti, na druhej pár statočných disidentov. V dnešných autokraciách však nevládne jeden zloduch, ich zákl