Obrázek podcastu Život víry 2024/10

Audiokniha Život víry 2024/10

Délka:

2 hod 31 min

Čte:

Daniel Zeman

Vydavatel:

ZivotViry

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Mácha: Máj

Mácha: Máj

21. října by oslavil 100. narozeniny významný český herec s podmanivým, lehce zastřeným hlasem VÁCLAV VOSKA (*21.10.1918 – † 20.8.1982), jenž v květnu a červnu 1967 nastudoval a nahrál pro Supraphon svoji recitaci lyrickoepické básně MÁJ (1836) z pera básníka a prozaika…

Obrázek podcastu Tajné výlety Fany a Beryho a Po stopách Fany a Beryho

Tajné výlety Fany a Beryho a Po stopách Fany a Beryho

Tajné výlety Fany a Beryho - Příběhy dvou psích nezbedů Fany a Beryho, kteří žijí na farmě pana starosty Kloboučka v malé vesničce mezi Telčí a Dačicemi. Jelikož pan starosta má na psy málo času, často utečou a podnikají samostatné dobrodružné výlety do okolí. Při nich …

Obrázek podcastu Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda

Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda

Ancijáš je muflón. A nie hocijaký muflón, ale dobrosrdečný muflón kamionista. Nadovšetko miluje svoje tepláčiky a rád robí druhým radosť. Spolu s kamarátkou dážďovkou Milicou precestuje celý svet. Do Číny vezie klince na stavbu priehrady, na Čukotku ryžu, do New Yorku k…

Obrázek podcastu V horách šílenství

V horách šílenství

Vědecká expedice do neprobádaných ledových končin narazí na nečekaný objev. Antarktické prahory přesahující svou výškou Himaláje, skrývají před vědeckou výpravou nečekané tajemství. Výprava sestávající ze čtyř univerzitních profesorů, týmu studentů a mechaniků míří do …

Obrázek podcastu Hordubal

Hordubal

Jsme schopni poznat pravdu? „…tak právě jsem načal stránku 129 a mám toho pro dnešek dost; zítra chudáka Hardubeje zabijí, a začne se nový díl (…), ale musím to nechat odležet a pak znovu číst. Druhý díl bude docela jiný v tónu, ještě nevím, jak do toho…“ Těmito slovy z…

Obrázek podcastu Dar nedar

Dar nedar

Pohádka o třech narozeninových dárcích, které věnuje pastucha Prokop starostově dceři.Mají-li se dva lidi potkat, má-li to tak po správnosti být, pak se to jednoho dne natotata stane, ať si třeba jeden uhání na koni jako ztřeštěný a druhý třeba leze po kolenou v křoví? …

Obrázek podcastu Ty to zvládneš, Lukáši!

Ty to zvládneš, Lukáši!

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka… Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé pod…

Obrázek podcastu Nebožtík Mattia Pascal

Nebožtík Mattia Pascal

Mladík Mattia Pascal se z boháče stane takřka žebrákem, jeho manželství ztroskotá na zlé tchyni. Nejkrásnějším snem je mu uniknout z této ponižující situace. Lze však opustit to, čím jsme byli a stát se někým úplně jiným? Zvolit si nový osud? Ten nový člověk, ten druhý …

Obrázek podcastu Dámský gambit

Dámský gambit

Je načase, aby šachové mistrovství USA vyhrála žena. Aby ho vyhrála ONA. Pro holky prý tahle hra není. Jenže ji do ní zasvětil údržbář ze sirotčince, kde ji americký stát mocně dopoval sedativy, aby nevyčuhovala. Beth Harmonová, zázračné dítě z Kentucky, je totiž intuit…

Obrázek podcastu Čechov: Výročí, Gogol: Úředníkovo ráno. Výběr scén

Čechov: Výročí, Gogol: Úředníkovo ráno. Výběr scén

V roce 1989 původně plánované nevydané LP 11 0488-1 801 "A.P.Čechov Výročí / N.V.Gogol Úředníkovo ráno" má nyní premiéru na digitálním titulu VT 7970-2.

Obrázek podcastu Tři muži na toulkách

Tři muži na toulkách

Ve volném pokračování slavného románu Tři muži ve člunu se tři svérázní přátelé vydávají na cyklistický výlet do Německa a opět zažívají nezapomenutelné příhody. Samozřejmě dojde i na několik nebezpečných dobrodružství – Harris urazí úřední osobu, Jerome zcizí kolo a Ge…

Obrázek podcastu Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku

To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Obrázek podcastu Poviedky a vety 1: Slovenské vydanie

Poviedky a vety 1: Slovenské vydanie

Veľké množstvo príbehov v „400 poviedkach na večery a noci“ viedlo k ich novému spracovaniu a usporiadaniu podľa obťažnosti, veku a dĺžky, aby našli čo najvhodnejšieho čitateľa. Pribudli aj farebné obrázky a na konci každej poviedky ponaučenia. Prvý výber má názov: „Pov…

Obrázek podcastu Lékař umírajícího času

Lékař umírajícího času

Román mapuje životní příběh lékaře Jana Jessenia z přelomu 16. a 17. století. Vladimír Körner zachycuje základní milníky Jesseniova života, od dětství přes studia na univerzitě v Padově, působení na vysokém učení ve Wittenberku, až po jeho pražský pobyt, kdy se stal rek…

Obrázek podcastu Pod haldou

Pod haldou

V Ostravě se opět vraždí Detektivka z ostravského prostředí. Mladá atraktivní bankéřka je zavražděna a rutinní kolotoč vyšetřování se rozjíždí. Realistické líčení policejní práce v lecčem připomíná Případy 1. oddělení. Baví vás realistické české detektivky? Takové, kde …

Obrázek podcastu Vlk a Červená Karkulka, Vlk a kůzlátka

Vlk a Červená Karkulka, Vlk a kůzlátka

Audiokniha pokračováním nedávno započaté série s názvem Dětský svět. První díl této série nesl název Zlatá studánka, ve které zazněl nezaměnitelný hlas Borise Rösnera. Druhý díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Vlk a kůzlátka a Vlk a Červená Karkulka. V…

Obrázek podcastu Pravidla úspěchu

Pravidla úspěchu

Kniha je cestovní mapou pro každého - od marketingových profesionálů k vlastníkům malých podniků, od učitelů ke studentům i rodičům. Pro všechny, kdo se snaží dosáhnout svých profesionálních či osobních snů či cílů. Jack Canfield se zabývá všemi aspekty života a nabízí …

Obrázek podcastu Holubí pírko

Holubí pírko

Další z řady klasických rozhlasových pohádek, které pro vás vybíráme z našeho zlatého rozhlasového fondu.

Obrázek podcastu Priepasť

Priepasť

Bývalý lezec trpiaci panickým strachom z výšok narazí na legendu o skalnej plošine v Tatrách, kde neznáma sila núti ľudí, ktorí tam zablúdia, skočiť do priepasti a zabiť sa. Nezvyčajné množstvo smrteľných nehôd v tejto oblasti mu nedá spávať. Rozbehne pátranie na vlastn…

Obrázek podcastu Temná věž

Temná věž

Vy jste ti zachmuření, cílevědomí jedinci, kteří nikdy neuvěří, že radost spočívá spíš v cestě než v cíli, bez ohledu na to, kolikrát vám to již bylo dokázáno. Závěr neuvěřitelné knižní série Stephena Kinga patří k jednomu z rozsáhlejších děl celé Temné věže. Susannah/M…

Obrázek podcastu 3x Poirot #1

3x Poirot #1

3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…

Obrázek podcastu Jak jsme pašovali Turka

Jak jsme pašovali Turka

Druhá série povídek z cyklu Povídky a průpovídky. Patnáct jiskřivých příhod, které byly primárně napsané pro vyprávění na divadelních prknech. Jsou to historky, monology, plné nečekaných obratů a překvapivých asociací, typické svou košatostí vyprávění. Všední příhody i …