Audiokniha Život víry 2023/06

Smrt v oblacích
Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Te…

Erben: Pohádky
Ve zlatém fondu archivu Supraphonu patří nahrávky pro děti k jistotám a z těchto jistot pak klasika Erbenových pohádek v interpretaci Karla Högera k dosud nepřekonaným vrcholům! Na našich dvou albech je shromážděn výkvět pohádkářské romantické slovesnosti. Všichni znám…

Husité
"Bitvou na Vítkově, kde husité porazili křižáky, to jenom začíná. Útok rozzuřené bachyně je úplná legrace v porovnání s tím, co všechno ještě Báru a mladičkého husitského bojovníka, práče Borka, čeká cestou do Tábora – a vlastně i v Táboře samotném. Historička Veronika …

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Tajemství planet
Detektivní hra na motivy knihy Hany Proškové o pátrání po tajemství fresky, která skrývá vraždu... Účinkují Pavel Soukup, Monika Švábová, Milan Vlachovský, Inka Brendlová, Jaroslav Heyduk, Václav Neužil, Jan Gross, Ladislav Beneš. Režie: Mirolsav Buriánek (1987)

Světlo na pavlači
V oblasti původní dramatické tvorby je hra Světlo na pavlači autorčiným debutem. Hra je komorním příběhem o mladé dívce a staré ženě, která prožívá poslední dny svého života. Je to hra o lásce, zklamání i nenávisti, ale i o tom, co člověka přesahuje a přežívá. Nahrávka …

Vražda na golfovém hřišti
„Mám obavy. Mám jakousi předtuchu – jakési je ne sais quoi!“ Romanticky založený kapitán Hastings, tentokrát okouzlen Popelkou, kterou potkal v calaiském expresu při své včerejší cestě domů do Londýna, vyráží po boku legendárního Hercula Poirota spěšně zpět do Francie. …

Saturnin zasahuje
Nevypočitatelný sluha, před kterým není žádná mísa koblih v bezpečí, je zpět! / Legendární sluha Saturnin se vrací – a pojede lyžovat! Do malebného prostředí zasněžených Orlických hor se vydá opět v doprovodu starých známých: věčně nesnesitelné tety Kateřiny, jejího neo…

Modrý kříž
Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a…

Šťastná za všech okolností
Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila. …

Den, kdy se rozdělil svět
Okamžik, kvůli kterému Elaine trénovala mnoho let, právě nastal. V Novém Londýně se koná velkolepý Závod vortexu a ona je jednou z mála vyvolených, kteří v něm změří své síly, aby se mohli stát běžci Kuratoria a udržovat tak ve světě mír. Mladí lidé z celého světa se vy…

Výšina
Ve městech už se nedá žít a Miina rodina je nucena přestěhovat se do Výšiny, uměle vytvořené kolonie v horách. Je tam bezpečno, vše dokonale funguje, v centru se navíc nachází obrovská květinová archa, která zaručuje záchranu vegetace na Zemi. Ale nic není, jak se na pr…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Příběhy Pata Hobbyho
Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou…

Tři mušketýři (1960)
Jeden za všechny, všichni za jednoho!Toto heslo hrdinů klasického historického románu Alexandra Dumase zlidovělo. Svůj podíl na tom má jistě i skutečnost, že dobrodružství tří královských mušketýrů a jejich mladého přítele d´Artagnana se dočkala několika filmových podob…

Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku
Jiří Horčička byl rozhlasový režisér par excellence. Výrazná exprese, dokonalá práce se zvukem, jasné vedení herců. Ve své režijní práci dokázal uchopit jak témata výsostně intelektuální, tak i ta, která docela prostě a jednoduše vycházela z běžného denního života. A př…

Les
Dva provinční herci komik Šťastlivec a tragéd Nešťastlivec se setkají, když marně hledají po ruském venkově angažmá. Společná cesta je zavede na statek, kde se statkářka Gurmyžská snaží připravit svou neteř o dědictví. To je výchozí situace komedie klasika ruského divad…

Jak vykvetla vodní růže
Rozhlasová pohádka Marie Kubátové z r. 1979 nás zavede za strýcem hastrmanem a tetou hastrmankou, kteří žijí spokojeně u Paseckého mlýna. Hrdiny našeho příběhu budou ale také mladý Matýsek a milá Marjánka.osoby a obsazení: vypravěč (František Hanus), hastrmanka (Marie …

Maigret váhá
„Ne, nemyslím si, že jde o šílence,“ opakoval Maigret. V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu z…

Emil Hácha
Vánoční projev prezidenta Emila Háchy 24. 12. 1938 rozhlasový vánoční projev prezidenta česky, slovensky a ukrajinsky Projev prezidenta E. Háchy k národu 16. 3. 1939 - vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava rozhlasový projev o novém státoprávním uspořádání Výzva státní…

Poutník, čarodějnice a červ
Už je to rok, co Eragon opustil Alagaësii, aby vyhledal vhodný domov k založení nové generace Dračích jezdců. Teď se potýká s nekonečnou záplavou úkolů: výstavbou pevnosti, dohadováním s dodavateli, hlídáním dračích vajec, jednáním s bojovnými urgaly a povýšenými elfy. …

Tři prasátka a vlk
Třetí díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Tři prasátka a vlk. V roli vypravěčů se představí tentokrát známí herci jako je např. Jitka Molavcová, Tomáš Juřička, či Martina Hudečková.

Peter a Lucia
Peter a Lucia je jemný príbeh lásky dvoch mladých ľudí na pozadí prvej svetovej vojny. Náhodné stretnutie študenta a amatérskej maliarky postupne prerastie v silné puto, ktoré ich izoluje od vonkajšieho sveta, vojny a jej dôsledkov. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synov…

Jemčinská bestie
Syrový, tajemný, do poslední stránky napínavý příběh „holky z pasťáku“, která při svém dramatickém útěku z výchovného ústavu zneužije dobroty staré a nemocné ženy, se kterou se náhodně setká v nemocnici. Dívka však netuší, že právě sedla na lep prohnané jemčinské bestii…