Audiokniha Život víry 2021/5

Mokrá ryba
Berlín roku 1929 – město v rauši Mladý a ctižádostivý komisař Gereon Rath byl po neúmyslném zabití civilisty v rodném Kolíně nad Rýnem přesunut na berlínské mravnostní oddělení, které má práce nad hlavu. Kokain, ilegální noční kluby, politické pouliční bitky – obyvatels…

Gilgameš
Nesmrtelnost člověka pochází z jeho činů. Slavný Epos o Gilgamešovi převyprávěl Vojtěch Zamarovský s respektem k úchvatným básnickým obrazům, dramatickým scénám a síle myšlenek. Jedno z největších a zároveň nejstarších básnických děl světa Epos o Gilgamešovi, králi měst…

Na volné noze
„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred…

100 statečných - Host č. 52 - Nikol Krmenčíková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - N. Krmenčíková (odbornice na pivo, sládkyně)

Trable s antihmotou
Osud lidské kolonie na planetě plné hmyzáků je opět v rukou Postradatelného! Na Niflheimu vládne léto. Mickey Barnes se tu za poslední dva roky v těle s pořadovým číslem sedm obstojně zabydlel a nyní je jedním z řadových kolonistů. Namísto reaktoru už čistí jen králíkár…

Jerome: Myšlenky lenivého člověka
Pro sváteční zahálku... Jeden z nejpopulárnějších humoristů evropské literatury, Jerome Klapka Jerome, známý autor Tří mužů ve člunu byl ve svém osobním životě velký milovník lenošení. I svůj měsíčník nazval "Lenoch". Ve sbírce humoristických esejů Myšlenky lenivého člo…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Jižan a blondýna
Příběh vztahu Češky a řeckého muže vyprávěný s úsměvným nadhledem. Humoristický román s autobiografickými prvky, "Jižan a blondýna" vyšel knižně poprvé v roce 2012, jako audiokniha vychází v roce 2023.

Pověsti z Jindřichova Hradce
Zdeněk Kryzánek - český herec a autor Pověstí z Jindřichova Hradce. Možná si vzpomenete na starého sedláka Žalmana v televizním seriálu F.L.Věk, Hejtmana Pivo v Markétě Lazarové nebo Pána z Vlkova v Údolí včel Františka Vláčila. Po válce nastoupil do plzeňského divadla,…

Kabaret U dobré pohody 4
V pestrém výběru písniček, scének, parodií a veselých výstupů z roku 1980 můžete slyšet Felixe Holzmanna, Lubomíra Lipského, Ivu Janžurovou, Miroslava Horníčka a další

Kontraktor 2
„Aj keď sa od seba líšime, vždy sa nájdu čriepky, ktoré nás spájajú dohromady.“ Peter Kijaba sa vo voľnom pokračovaní audioknihy Kontraktor opäť vracia do nekompromisného sveta súkromných bezpečnostných služieb – tentoraz do Afganistanu, Iraku a Stredoafrickej republiky…

Má americká krása
Soubor unikátních povídek a reportáží dlouholeté novinářky Reflexu zavádí posluchače do New Yorku v září 2001, kde jako přímá svědkyně útoků na věže WTC sbírá emoce a názory běžných obyvatel města. Netradiční a vtipnou formou přináší pohled i na nejslavnější místa New Y…

Povídky z Oděsy a odjinud 2
Emigrace, odloučení a válka – neobyčejné osudy poutníků 20. století Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Oděsa je město nádherné a kumštu přímo zaslíbené. Z Oděsy pochází ne…

Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte
Rodičovství, které bere ohled na mozek. Každý z nás chová v srdci naděje a sny ohledně svých dětí. U většiny z nás se točí kolem toho, aby děti byly šťastné, zdravé a samy sebou. Poselství celé této knihy spočívá v tom, že pro své děti můžete tyto sny proměnit ve skuteč…

Čtvrtek: Cesty formana Šejtročka
Oblibu této Čtvrtkovy knížky u malých čtenářů umocnilo její televizní zpracování v kresleném "večerníčkovském" seriálu výtvarníka Zdeňka Milera. Šejtročkovy příhody, určené na rozdíl od nestárnoucího Rumcajse a Cipíska či vodníka Česílka poněkud starším dětem /školáčkům…

Mám se dobře, ale špatně to snáším
Máte rádi palačinky? Asi ano. A co takhle pavlišovský řízek? Možná taky. Ne, nenechte se mýlit. Tahle kniha je všechno možné, jenom ne převlečená kuchařka. Najdete v ní rozmanitou pětici povídek, jejichž receptura obsahuje napětí, tajemno, romantiku, kousavý humor a lec…

Nepil: Lipová alej
Lipová alej, zajímavá, příjemná, vtipná a naučná procházka po městech, vesničkách, přírodních i technických památkách Československa, při které se setkáváte s životními příběhy obyčejných lidí a nahlédnete i do historie naší a slovenské země. František Nepil vypráví svý…

O Kuliferdovi
Pohádka O Kuliferdovi sleduje osud malého hrdiny - hráška, který se nechtěl nechat uvařit v hrachové polívce, a tak udělal ve vzduchu salto a spadl pod kuchyňskou linku, kde mu v té tmě a vlhku vyklíčily ručičky a nožičky. Z kuchyně se vydává prozkoumat celý byt a při t…

Julie mezi slovy
Maminka nebyla začarovaná vždycky. Dřív bývala nejbáječnější maminkou na světě… Je to průšvih a nespravedlnost. Těmhle slovům desetiletá školačka Julie rozumí, zato ji pořád děsí, proč se její maminka-alkoholička po rodinném rozvratu odmítla stýkat s ní i s její sestřič…

Rupnik: Střední Evropa je jako pták s očima vzadu
O rozpadu Rakousko-Uherska, o roli T. G. Masaryka, o paralelách Masaryk-Havel a o osmičkových letech v našich dějinách Jacques Rupnik je v českém mediálním prostoru přítomný od roku 1989 - ale nepřímo zde byl přítomen už před sametovou revolucí. Nejen tím, že ve svém d…

Večerníček vypráví vánoční pohádky
Vánoce s Večerníčkem a nejznámějšími pohádkami a koledami Hovoří a zpívají Josef Dvořák, Václav Vydra, Vojtěch Kotek, Jiřina Bohdalová, Marek Eben, Jitka Molavcová, Anička Slováčková a další Koledy zpívají Bambini di Praga (řídí Bohumil Kulínský), Kühnův dětský sbor (…

Elixír života
Hra o lékaři a vědci, který se zasloužil o objev inzulínu. Jaké okolnosti předcházely tomuto úspěchu? Poslechněte si hru Zdeňky Psůtkové Elixír života s Ladislavem Frejem v hlavní roli.Roku 1921 se Fredericku Bantingovi, kanadskému lékaři a vědci v oboru medicíny, a jeh…

Verne: Cesta do středu Země, Děti kapitána Granta, Hvězda jihu
Dramatizace románů Julese Verna z archivu Českého rozhlasu Hrají Jiří Bartoška, Hana Maciuchová, Petr Čepek, Zlata Adamovská, Radovan Lukavský, Václav Knop, Vladimír Brabec, Martin Myšička, Andrea Elsnerová, Jiří Štěpnička, Miroslav Táborský, Ilja Racek a řada dalších K…

Jestli vůbec někdy
Anynka v ústavu pro duševně choré, řeholnice Jitka v Bílé Vodě, Jana a Standova máma ve Standově bytě, paní Hanáková v cizí, bezejmenné Praze, Olina s rodiči v Berlíně, Jarda a Magda v obchodním domu Záře, Marie a její dcera Helenka – doma, v obýváku a kuchyni, Věrka s …