Audiokniha Vzpomínání v bílém

Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu
Z komentáře k původnímu titulu 0 18 0519 Padesát let republiky. Pásmo veršů k 50. výročí vzniku československého státu vydanému Supraphonem v roce 1968 a nyní - v roce, kdy oslavujeme 100. výročí vzniku Československa - poprvé digitálně! Od samého počátku národních děj…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …

Vánoční koleda
Silný příběh o tom, že na změnu není nikdy pozdě. Vánoční koleda je povídka o zázraku a o naději starší než 170 let. Dokážou vánoční svátky změnit i toho nejzkaženějšího člověka? Pan Skrblíř je starý, hamižný muž. Nenávidí lidi a Vánoce jsou pro něj ztráta času a peněz…

Nové zbraně vlivu
>> Manipulativní techniky a jak se jim bránit – tváří v tvář i na internetu.<< # O audioknize Pojišťovákovi jste sympatičtí, zkusí vám vyjednat speciální nabídku. Lékárnici sympatičtí nejste: co vás to napadlo, chtít jiné dětské vitamíny než ty nejdražší? E-shop má skl…

Nejlepší pohádky před usnutím
Kombinaci milých, vlídných hlasů, krásné hudby a mistrovské interpretace oblíbených, milovaných pohádek, to vše obsahuje tento komplet. Jeho název není nadsazený, protože jde skutečně o ty nejlepší pohádky, v nichž někdy interpreti také zpívají. Libuše Šafránková čte po…

Josífkův pekelný týden
Rodiče Josífkovi pořád říkají, co má dělat a co naopak nemá. Ale Josífka nebaví stále jen uklízet, psát úkoly, učit se, mýt se a nezapomenout na další protivné věci. A tak když má za úkol napsat vyprávění o své rodině, náležitě si na všechny zákazy a příkazy postěžuje. …

Canterburské povídky
Canterburské povídky náleží již více než šest set let ke světové literární klasice. Hlavním důvodem, proč jsou stále živou četbou, je skutečnost, že Geoffrey Chaucer, královský panoš, celní úředník, příležitostný diplomat a básník, nenapsal intelektuální dílo z uzavřené…

Körner: Údolí včel
Novela Údolí včel scénáristy a prozaika Vladimíra Körnera měla nejprve podobu filmového scénáře, podle nějž natočil František Vláčil stejnojmenný film premiérovaný v r. 1968. Ten se stal erbovním filmem mladé generace a předznamenal úspěch literární podoby scénáře, kter…

Život víry 2020/4
Život víry 2020/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Petr Hodec, Lucie Endlicherová, Jiřina Gina Čunková, Martin Vrábel. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Dary versus povolání Jak rozpoznat č…

Tramvaj plná strašidel
Bojíte se tmy? Co když se v ní schovávají strašidla? Davidovi rodiče pracují dlouho do noci, a on tak musí trávit večery v bytě pod Vyšehradem sám. Je rozmrzelý a strašně se nudí. To ovšem skončí ve chvíli, kdy se mu za oknem v pátém patře začne zjevovat – tramvaj plná …

Pinocchio
Mistru Antoniovi, neboli mistru Třešničkovi, se jednoho dne dostalo do rukou pěkné polínko. Chtěl si z něho udělat nohu ke stolu, když tu se z polínka ozval slabounký hlásek! Ještěže přišel kmotr Geppetto a mluvící kus dřeva odnesl! Co se stalo pak? Jak Pinocchio přišel…

Ó, ó, ó, vajíčko!
Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často ve…

100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - Z. Pohlreich (šéfkuchař)

Hovory o józe a mystice č. 14
Vysvobození mysli: Praxe vedoucí k vysvobození mysli Vysvobození mysli Ovládnutí mysli Zákonitosti, které mysl řídí Ovládnutá mysl jako základní předpoklad vysvobození Nejedná se o studiovou nahrávku.

Lada: Mikeš doma Díl 3.
Původní titul "Mikeš doma díl 3." vydal Bonton Music v roce 1995 pouze na audio kazetě - nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně. Z tiskoviny audio kazety: Obydlí, které Mikeš a pan Kludský v Hrusicích zakoupili pro společný odpočinek, stálo ve velké zahradě, plné ov…

Šimková: Krkonošská pohádka 3
Jeden z nejúspěšnějších televizních večerníčků - Krkonošskou pohádku Boženy Šimkové - převedla redakce mluveného slova Supraphonu do zvukové podoby, která věrně kopíruje původní předlohu včetně neodmyslitelné scénické hudby Vadima Petrova. Třetí část pohádkového cyklu, …

Smrt číhá na jarmarku
Na prosluněném, idylickém švédském venkově dojde k dalšímu zločinu: smrt v Österlenu tentokrát udeří na jarmarku starožitných a sběratelských věcí, který se každoročně koná v malém místním městečku. Věhlasný stockholmský inspektor Peter Vinston musí znovu přerušit dovol…

Nebojte se klasiky! 18 Dřevěné dechové nástroje aneb Kdo je dutý jako dřevo
Dutá dřevěná tyčka provrtaná jako ementál. A muzikant, který rozhodně není žádné dřevo! O dřevěných dechových nástrojích prozradíme mimo jiné proč hobojisté ocucávají malé dřívko, které je na konci jejich nástroje. Je to proto, že vlastně připomíná dřívko od nanuka? Ane…

Avonam: Kapitoly o sionismu a trauma viny
Historie podává ruku současnosti. Esej vrchního rabína se zabývá zásadní otázkou judaismu: setrvávat ve vyhnanství, nebo požadovat politickou samostatnost? Podrobně je rozebráno i téma asimilace. Přínosná kniha pro všechny, kdo se chtějí orientovat v současných událoste…

100 statečných - Host č. 53 - Daniel Rosecký 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Rosecký (stavitel lodí, kapitán a zcestovalý mořeplavec)

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!
Archiv Supraphonu, Českého rozhlasu a České televize ukrývá obrovské množství zvukového materiálu z uplynulých desetiletí. Mezi nimi pak svým rozsahem vévodí nejrůznější projevy, pásma a pořady, které propagovaly totalitní režim. Moc ve své nadutosti vytvořila tak nakon…

Meditace o mateřštině
Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval…