Audiokniha Velká solární

Zvrácený osud
Čarodějka Anarché má jediný úkol: udržovat magickou hranici, která chrání její vesnici před démony z lesa. Každý měsíc čerpá sílu z rituálu s nejlepším démonobijcem, který vyhraje turnaj a získá právo se s čarodějkou spojit během noci plné vášně. Anarché má všechno, jen…

Mne soudila noc
Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Ten chytrák Nasredin
Pohádkové vyprávění o tom, jak se jednomu taškáři podařilo napravit hlavu mladému princi. Nasredin je protivník všech lakomců, podvodníků, lichvářů, zlodějů a hlupáků. Bojuje proti bezpráví, lidské malosti a bezpáteřnosti. Postava hodná obdivu ve všech dobách, dnes snad…

Narcismus – vnitřní žalář
Narcismus a narcistická porucha osobnosti patří k mimořádně rozšířeným formám psychických obtíží dnešní doby. Audiokniha zkušeného terapeuta Heinz-Petere Röhra se zabývá osobitým způsobem vznikem této poruchy, jejím průběhem a naznačuje možnosti jejího překonání. Za výc…

Msta písecké panny
Detektivní příběh z cyklu Hříšní lidé království českého Dramatizace Oldřich z Chlumu doprovází českého krále Přemysla II. Otakara s jeho družinou do Prácheňska. U řeky Otavy poblíž města Písek na něj čeká panoš Ota. Je horký letní den, a tak se jde vykoupat. Překvapí …

Přízrak
V sedmém kroku k temnotě se podruhé v sérii setkáváme s Montaguem Rhodesem Jamesem, jenž pocházel z anglického hrabství Kent. Stál u kolébky anglických duchařských příběhů (jako uznávaný vědec zaměřující se na středověké výtvarné umění, literaturu a architekturu je psal…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 2
Druhá trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #4 Jak Fiškus sázel masovou kuličku Je jaro a Pettson už zasévá na letošní úrodu mrkve a brambor! Jenže kocourek o žádnou zeleninu nestojí! A proto si do země uloží něco mnohem chutnějšího. Jak ale „semínko“ …

Angličan
Tajná válka na pouštní hranici Mali a Alžírska. Vražda a únos na předměstských ulicích Londýna. Moskevská policistka vyšetřující vraždu čtyř kolegů ruskou mafií. Sekční šéf MI6 čelící hrozbě, že dlouho plánovaná operace bude zmařena. Všechny případy spojuje Angličan: Da…

Život víry 2025/04
Život víry 2025/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Otce mít, otcem být Být otcem je jako sjíždět divokou řeku, píše P. Plchot. …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Pozvaní
Místo domu svých snů postaví dům hrůzy. Autorka bestselleru Zimní lidé je zpět s dalším mrazivým příběhem. Tentokrát vás vezme do tajemných lesů Vermontu společně s manželský párem, který se do strašidelného domu jen tak nenastěhuje – oni si takový dům postaví. Helen a …

Morávkova zpověď - Věřím v Boha a ve své pistole
Příběh známého odbojáře Václava Morávka, úhlavního nepřítele pražského Gestapa a jednoho z vůbec nehledanějších mužů Němci obsazené Evropy, je zde zachycený ve strhujícím vyprávění. Celá slavná story zde nekončí, jak by někdo čekal, smrtí hlavního hrdiny, ale pokračuje …

Úzkosti a jejich lidé
Buď lže jeden, nebo všichni. Někdo ví, kde se ten pachatel skrývá… Takhle by mohl znít závěr vyplývající z výpovědí osmi svědků prapodivného přepadení, které provedlo „to pako s pistolí“, přestože vlastně nic drsného neplánovalo... K politováníhodnému incidentu došlo de…

Relikvie
Anotace: Rituální vražda, nebo zásah nadpřirozena? Expedice doktora Whittleseyho měla v září 1987 za úkol pátrat po ztraceném kmeni Kothogů. Místo nich však její účastníci nalezli v džungli Amazonie zkázu, a tak po celé výpravě zbylo jen pár beden artefaktů určených k…

Ryska: Podivuhodný pan Magnusek
Původní LP titul 1118 2608 Podivuhodný pan Magnusek vydal Supraphon v roce 1980 - nyní titul vychází poprvé digitálně Skvělý František Filipovský v roli vypravěče seznamuje malé i velké posluchače s podivuhodným panem Magnuskem (v podání Jiřího Sováka), jehož bohatá fa…

Cooper: Poslední Mohykán
Poslední Mohykán je historicko-dobrodružný román, jedna z nejlepších indiánek všech dob.. Příběh je situován do doby sedmileté války mezi Francouzi a Angličany, jejímž důsledkem byl konec koloniálníhopanství Francouzů na území dnešních Spojených států amerických. James …

O lidech a psech
Žolík, Pluto, Timur, Lišák, Aramiska, Saracen… to jsou hlavní hrdinové povídek od renomovaných českých autorů, v nichž hraje hlavní roli vztah člověka a psa. Vlídný, dojemný, osudový, nenahraditelný, ale někdy složitý, zpočátku i nedůvěřivý... Pes je prý nejlepší přítel…

Dekameron: Den sedmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Sněhová královna
Eduard Cupák vypravuje jeden z nejkrásnějších světových pohádových příběhů o Sněhové královně.

Mízožravci
Martin Novák se vrací do rodného města uložit urnu s babiččiným popelem. Opravdu přináší smrt svým blízkým? Anebo za tím vězí něco jiného? Má s tím snad něco společného tajemný spolek Ochránci Háje, který se vine historií města jako jedovatý had? Proč jsou Martinovy vzp…

Pohádka o staré tramvaji
Prozaik a scénárista Ota Hofman, jehož práci zná většina dětí především díky televizním seriálům Pan Tau a Návštěvníci, napsal v roce 1962 příběh o osamělém chlapci Frantíkovi, který se spřátelil se starou vyřazenou tramvají Terezkou.V roce 1987 podle této knihy připrav…

Dravé zvěři napospas
Osmatřicetiletá Zuzana si po krachu dlouholetého vztahu založí profil na Tinderu, brzy ale začne litovat. Zdá se totiž, že některý z odmítnutých mužů neunesl své zklamání. Desítky vulgárních zpráv naznačují, že ji kdosi neustále sleduje. Blíží se Štědrý den, dny se krát…

Štorch: Lovci mamutů - Kopčem, strážce ohně
Štorchovi Lovci mamutů patří k nejprodávanějším knihám pro mládež už padesát let. Dobrodružství pravěké tlupy a mladého hrdiny Kopčema si co do napínavosti v ničem nezadají s indiánkami Karla Maye a skutečnost, že se odehrávají ve starší době kamenné, jim dodává na přit…

Sapiens
Sapiens je vzrušujúcim zhrnutím našej neuveriteľnej histórie − od bezvýznamných opíc až k pánom sveta. Jej obsah je odvážny, obsiahly aj provokatívny. Spochybňuje všetko, čo sme o ľudstve zdanlivo vedeli: našu vieru, činy, moc... aj našu budúcnosť, a pritom sa zamýšľa a…

Klub štresáků
Další z rozhlasových her oblíbené autorky Heleny Benešové. Tentokrát o složitostech novinářské profese. V režii Hany Kofránkové v roce 1989 účinkovali: matka (Daniela Kolářová), redaktor (Jiří Bartoška) a elévka (Zuzana Bydžovská).