Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Fantóm opery
Proslulý román Gastona Lerouxe získal v celém světě oblibu nejen milionů čtenářů, ale také diváků. Podle románu vzniklo několik filmů, později divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál. Romanticky laděný hororový příběh z prostředí pařížské opery, v…

Odvrácená tvář lásky
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu…

Vančura: Kubula a Kuba Kubikula
Před dávnými lety chodil po světě medvědář Kuba Kubikula se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou dlouho, ale najednou už si s ním opravdu nevěděl rady. A tak si vymyslel dobrácké medvědístrašidlo Barbuchu, aby mu pomohlo Kubulu zkrotit. Ale nakonec bylo všechno přec…

Robinson Crusoe
{'cs': "Klasická audiopovídka v angličtině namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače.\n\nRobinson Crusoe is shipwrecked on an island for 27 years and this is the diary of his survival and eventual escape. After living peacefully for …

Život víry 2024/02
Život víry 2024/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Lucie Endlicherová, Jakub Lofítek a Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Uzdravit nemocné srdce Evropy – rozhovor…

Správná pětka opět v akci
{'cs': 'Vánoční dobrodružství! Chudák maminka zrovna na Vánoce chytila spálu, takže se sourozenci Anna, Dick a Julián spolu s kamarádkou George vracejí z internátních škol rovnou do Kirrinu. Pejsek Tim je radostí bez sebe, že jsou zase všichni pohromadě a těší se spolu …

Vyjednavač
Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případec…

České okamžiky II
Navazujeme na pětidílnou četbu z knihy Pavla Kosatíka České okamžiky. Nyní se k této knize vracíme, protože obsahuje ještě řadu zajímavých kapitol z českých dějin, které dosud rozhlasově zpracovány nebyly. Do druhé série kapitol vybrala Alena Blažejovská texty vztahují…

Nebožtíci na bále
V předvečer výbuchu první světové války se odehrává příběh novely Ladislava Fukse. C. k. mocnářství už má namále, což svými činy dokazují potrhlí zástupci policie nebo nemocničního personálu v čele s dvorním radou. A tak se stane, že jednoho krásného dne doručí zřízenec…

Pouť krkonošská, Máj, Marinka a další
Hluboký dotyk se vzácnými okamžiky volnosti. Básnická próza nejslavnějšího českého básníka. Mácha za svůj krátký život prochodil mnohé krajiny Čech a své zážitky z těchto cest ztvárnil ve svém díle. Koncem léta roku 1833 vykonal Karel Hynek Mácha se svým přítelem Eduar…

Pod toskánským sluncem
Audiokniha vzpomínek vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji zrenovovat tak, aby nenarušila její původní kouzlo. Kdo někdy renovoval dům, dobře ví, že na po…

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)

Corn všechno ví
Hrdinou Fikerovy detektivky je slavný detektiv T. B. Corn, policejní komisař ve výslužbě, který nemá chuť ani důvod pouštět se do objasňování nového zločinu. Podezřelé dvojnásobné úmrtí otce a syna Annesleyových a poněkud zbrklé počínání mladého ambiciózního seržanta Ma…

Tak pravil Zarathustra
„Člověk je něco, co má být překročeno.“ Tak pravil Zarathustra s podtitulem „Kniha pro všechny a pro nikoho“ je nejslavnějším dílem geniálního německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho (1844–1900). Sám autor jej neskromně považoval za myšlenkově nejhlubší díl…

Gump
Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Průcha: Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček
Původní 2LP album DV 15255 "Hrdinové okamžiku. Monology českých herců a hereček" bylo jakousi galerií podobizen výrazných hereckých tváří vytvořenou hercem Jaroslavem Průchou. Zahajuje ji FRANTIŠEK KRUMLOVSKÝ, herec z Tylovy družiny, patriarchou českého herectví je zván…

Werich: Deoduši
V roce 2010 k šedesátému výročí vydání pohádkové knihy Jana Wericha Fimfárum, připravil editor Ondřej Müller v nakladatelství Albatros soubor málo známých pohádek a bajek pro dospělé, nazvaný Deoduši. Název byl vybrán symbolicky z rozmluvy strojů v pohádce O kybernetick…

Můj život v Severní Koreji
Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Zelený děs a Neodbytný duch
Dva tajemné příběhy z pera irského spisovatele, jednoho ze zakladatelů detektivního žánru a hororu. Spojuje je motiv hrozivého přízraku. V dramatické miniatuře Zelený děs má podobu opice, která dožene hrdinu k zoufalému činu. V hlavních rolích František Němec a Taťána M…

Bratr Žak
Dramatizace Olbrachtovy povídky, kterou později vydal jako román komediantského osudu, lásky a zrady. V hlavních rolích Ladislav Mrkvička a Ladislav Potměšil. Režie: Josef Červinka. Osoby a obsazení: hlas (Josef Červinka), Žak (Ladislav Mrkvička), Fricek (Ladislav Potmě…

Za trest
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Jak si po anglicku učesat trávník
ANGLICKÉ PŘÍHODY Svět se mění, ale Kingston zůstává. Na loukách se pasou zvědavé ovečky místního farmáře, zámecká paní stále vymýšlí nové projekty, jak vybřednout z dluhů, sousedka Muriel překypuje převratnými novinkami z vesnice a rázovití staromládenečtí bratři Rusty…

Metoda BulletJournal
Vítejte vě světě fenoménu BulletJournal! Deníku, zachraňujícího frustrované sepisovatele seznamu úkolů, přetížené multitaskery i kreativce, kterým schází řád. S BuJem a jeho geniálním sytémem zápisů už mezi ně patřit nebudete! Je čas začít! O AUDIOKNIZE Ryder Carroll …

Okouzlení slovem
Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné, …