Audiokniha Už teď mi chybíš

Němčina pro mírně pokročilé B1, část 2
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky němčiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamen…

Narrenturm
Barvité postavy, intriky, špionáž, magie, krásné ženy a drsní muži. Co chtít víc? První díl z Husitské trilogie je skvělou směsí rytířské romance, fantasy románu a napětí, okořeněné velkou dávkou humoru od mistra polské fantasy. Píše se rok 1425, Čechami zmítá husitská …

Gorila a já
Jonna žije v dětském domově jménem Vratič. Ředitelka ji ale nemá příliš v lásce a tak ji jednoho dne ochotně předá k adopci děsivé Gorile, která do domova přijela v otlučeném Volvu. Gorila žije na skládce a živí se prodejem šrotu. Jonna se nejprve Gorily bojí (myslí si …

Bohové na Marsu
Sci-fi pro romantické duše. Pokračování Princezny z Marsu. Tentokrát John Carter pátrá po své manželce, krásné Dejah Thoris a dostává se do mnoha nebezpečí. Dobrodružství a akce od začátku do konce. Zaposlouchejme se do starodávného příběhu o návratu dobrodruha Johna Ca…

Obraz Doriana Graye
Rozhlasová dramatizace slavného románu Oscara Wilda z roku 1980 o stále mladičkém Dorianovi, který nadchl Basila Hallwarda svým půvabem a nevinností, a tak jeho tvář zvěčnil na plátnu. Basilův přítel poté Doriánovi ukázal všechny krásné možnosti života včetně drogových …

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Pomiluj smrt
Rakousko-Uhersko, počátek dvacátého století. Ve městě Mährischfurt řádí psychopatický vrah, porcující lehké děvy. Právě sem přijíždí hledat službu Aloisie Margetzin, obyčejné děvče z horské vísky. Místo nadějných vyhlídek ji však hned první noc čekají potíže. Smrt se jí…

Mrazivý polibek
Strigojové útočí na vampýrskou akademii Zákeřní Strigojové nepolevují ve svém plánu ovládnout svět vampýrů. Dhampýrka Rose, v jejíchž žilách koluje krev vampýrů a lidí, může útočníkům lépe čelit než její spolužáci. I přesto se ocitá v obrovském nebezpečí. Zákeřní Strigo…

100 statečných - Host č. 93 - Jan Zedník 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Zedník (Geofyzikální ústav Akademie věd ČR)

Kocourkov
Přijměte pozvání do proslulé smyšlené obce, kde všichni všechno dělají neúčelně a neúspěšně. Průvodci vám budou Ilja Prachař, Jan Skopeček a Věra Kubánková. Všudybyl, který prošel celý svět, zamířil i do Kocourkova, kde žijí jen hlupáci a tupci a Všudybyl jim rád (a něk…

Jak chutná moc
Moc doslova rozkládá své nositele, působí hnilobně – ze vzpurného bojovníka oddaného pravdě se vyklube uzurpátor, jenž opustil mravní příkaz pravdivosti i prostý zdravý rozum. Rebelantský Mňačko, sám vždy jednající podle svého nejlepšího svědomí, líčí, jak při pohledu z…

Prekliata kniha
V Košiciach, sídelnom meste Horného Uhorska, záhadne zmizol cisársky astrológ Hieronymus Scotta. Rudolf II. preto poveril Steina, Barbariča a Jaroša, aby putovali do tých odľahlých končín a našli nielen Scottu, ale najmä vzácnu knihu, ktorú mal astrológ získať. Traja vy…

Černá lilie
Oldřich z Chlumu řeší vraždy na hradě Valdek. Oldřich z Chlumu se svými pomocníky řeší vraždy na hradě Valdek. Podezřelých je mnoho, protože na hradě se právě koná rodinná slavnost. Jaké tajemství skrývá vzácná tapiserie? Oblíbený autor historických knih i detektivek …

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Saturnin
Poslechněte si slavnou teorii doktora Vlacha o míse s koblihami a jeho další originální nápady, zasmějte se nezapomenutelným příhodám věrného sluhy Saturnina a jeho nepraktického pána, tety Kateřiny a jejího syna Milouše.

Její pastorkyňa (2015)
Nové nastudování hry Její pastorkyňa připravil režisér Aleš Vrzák s Helenou Dvořákovou v roli Kostelničky a Klárou Suchou jako Jenůfou. Dvě ústřední mužské postavy, nevlastní bratry Števu a Lacu, si zahráli Ondřej Brousek a Jiří Vyorálek. Režisér se při práci nepouštěl …

Královnin nápadník
Vášeň, intriky, vražda. Alžběta I. nastupuje na trůn. Píše se rok 1553 a anglický král Eduard VI. umírá. Na uvolněný trůn nastupuje Alžběta I. Kdo stojí v cestě její lásce s Robertem Dudleyem? Jeho žena Amy! Píše se rok 1553 a anglický král Eduard VI. umírá. Nastává bo…

Stojí za pokus
Natočit odvázané video se svým nepřítelem, navíc miláčkem baseballu Spencerem, nebyl můj nejlepší nápad. Tvrdil, že ho smazal. O pár měsíců později ale přijde s tím, že máme problém – a řešení? Skrýt se před médii v jeho domě u jezera. Tam zjistím, že je sexy svobodný t…

Technická španělština A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Technická španělština A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v technické oblasti. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slov…

Mentogriti
Vědeckofantastický příběh začíná na kozí farmě, na samotě u lesa a končí v brazilských pralesích u indiánského kmene Munduruku. V knize nenajdete žádné násilí ani silné dramatické momenty. Zato je dílo protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystických zamy…

Španělská gramatika pro začátečníky a mírně pokročilé A1, A2
Díváte se na úplně nový poslechový kurz Španělská gramatika A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se španělsky neučili vůbec nebo se učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen…

Houbové čarování
Pohádkový příběh známý i z televizního zpracování se nese ve znamení houbového čarování. Čeká nás paňmáma Houbice a její tři dcery, které každého mládence obloudí a vzápětí promění v houbu. Své o tom vědí i tři bratři - tkalci Blažej, Bohuslav a František, protože skonč…

Murder in the Garden
Three detective stories where the police are still unable to reach a final conclusion. Therefore, the cases are also solved, upon request, by a private detective, retired police officer, and lover of Prague pubs, Pavel Havránek, who does not use a gun, and whose methods…

Mrtví kráčí po zemi
Dokáže novodobý kovboj přežít v postapokalyptickém světě? Dokáže najít Stephena Kinga? A co je sakra to obludné monstrum, které si to po nocích štráduje městem? Kovbojův život začal, když většina populace na zemi zemřela. A pak se z hrobů vrátila. Myslel si, že samota j…