Audiokniha Uteč, než doroste měsíc

Petiška: Řecké báje a pověsti 2
Málokterá česká kniha pro mládež se dočkala tolika vydání jako Řecké báje a pověsti Eduarda Petišky. A to nejen proto, že patří mezi tzv. doporučenou četbu na středních školách a gymnáziích. Nesmrtelné antické mytologii v ní autor ponechal vnitřní dramatiku, a tak čtená…

Perpetuum mobile
Autobiografické vyprávění o životě v pražské Libni.Spisovatel Stanislav Vávra se vyučil knihařem, v letech 1950-1952 byl členem Záběhlické skupiny surrealistů a Libeňských psychiků. Patřil k úzkému okruhu přátel Vladimíra Boudníka a Bohumila Hrabala: byl to právě Vladim…

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Hlasy mých otců
Třetí, poslední díl historické trilogie líčící osudy několika generací autorčiných předků.

Hostinec U kamenného stolu
Humoristický román Hostinec U kamenného stolu vyšel poprvé v roce 1941. Záhy došel dobrého čtenářského ocenění, a dokonce se brzy dočkal i úspěšné filmové adaptace (1949). V kulisách lázeňského městečka tu Karel Poláček rozehrál příběh osudem pronásledovaného majitele v…

Umění konverzace
Jiří Adamíra jako soukromý učitel a Jana Preissová jako jeho žačka v půlhodinové lekci společenské konverzace. Vždyť umění dobře mluvit a vystupovat potřebuje k úspěšnému životu snad každý z nás!

100 statečných - Host č. 8 - Bogdan Trojak 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - B. Trojak (publicista, básník, vinař, obchodník, organizátor festivalu Praha pije víno)

Budulínek a sedm dalších pohádek
Nahrávky osmi klasických pohádek převážně z knih autorky Boženy Němcové přinášejí vyprávění i dramatizace v podání herců Luďka Munzara, Jany Preissové, Růženy Merunkové, Jany Hlaváčové a dalších renomovaných herců.

Album pohádek "Supraphon dětem" 8. - Jak se králíček Ňuf stal mužským, Chytrý Jíra, Psí pohádka a další
Osmý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" představuje sedm pohádek z archivu Supraphonu ze 70. let - mimo Psí pohádku, která je vyprávěná, jsou všechny dramatizované. V pohádkách Jak se králíček Ňuf stal mužským, Princezna Jaruška a rytíř Anastáz, O princezně a…

Další příběhy Sherlocka Holmese
Další dva příběhy Sherlocka Holmese z rozhlasového archivu královehradeckého studia Českého rozhlasu. Novinka z archivu, která potěší nejen zanícené milovníky ikonických příběhů A.C.Doyla.

Balady a romance
Jan Neruda, český básník, prozaik, novinář, dramatik, literární a divadelní kritik sepsal v letech 1878 – 1883 velmi známou sbírku Balady a romance. Toto dílo obsahuje 18 balad a romancí. V baladách často zpracovává národní tematické náměty nebo náměty starých legend. V…

12 esejů
Výběr dvanácti esejů George Orwella je průřezem vizionářskou tvorbou kultovního britského autora. Eseje s širokým tematickýcm záberem vybral a interpretuje novinář a dokumentarista Václav Müller, který se dílem George Orwella dlouhodobě zabývá. Součástí jsou oceňované t…

Zamrzlé úsměvy
Album Zamrzlé úsměvy je poetické pásmo, kterému dali vzniknout Bolek Polívka a David Rotter, dlouholetí kolegové a přátelé. Rodilo se v době, která byla pro umělce zcela výjimečná, v době, kdy zůstali odříznuti od svého publika. Bolek s Davidem se s touto situací vyrovn…

Povídky Karla Poláčka
Výběr z povídek spisovatele Karla Poláčka Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček a povídky: Pan Selichar se osvobodil, Něco o sobě a Potíže optimistů.Účinkují: Josef Somr, Josef Kemr a Rudof Hrušínský.

Supraphon vypravuje...4 (Boccaccio, Eisner, Vrba, Hašek, Jerome, Preclík)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Tři prasátka a vlk
Třetí díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – Tři prasátka a vlk. V roli vypravěčů se představí tentokrát známí herci jako je např. Jitka Molavcová, Tomáš Juřička, či Martina Hudečková.

Dětství s Vrchlickým (1982)
Kniha vzpomínek známé české herečky, dcery Jaroslava Vrchlického, na dětství, na básnickou osobnost svého otce, na jeho přátele i nepřátele i na problematický vzájemný vztah rodičů. Autorka dala nahlédnout i do svého intimního života, myšlenkového světa a uměleckého výv…

100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Mazal (esejista a editor, životopisec Bohumila Hrabala)

Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého
Z komentáře k původnímu 2LP albu 0 58 0408 "Realistické divadlo Zdeňka Nejedlého" vydanému v Supraphonu v roce 1975 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V prvních poválečných sezónách byl divadelní život bouřlivý. Nová divadla rychle vznikala a ještě rychleji zanikala…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

100 statečných - Host č. 78 - Miloslav Dočekal 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Dočekal (emeritní policejní rada)

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Malinský: Ptáčkoviny
Veselé pohádky z ptačí říše Zbyňka Malinského, které převyprávěl Rudolf Hrušínský.