Audiokniha Učedník kouzelníka Čáryfuka

Tentokrát CEFR - B1, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – B1, anglicky-slovensky, je bilingválna audio kniha určená pre študentov a samoukov, ktorí si chcú prirodzene zlepšiť angličtinu na úrovni CEFR B1. Obsahuje 810 slov a 1620 viet vytvorených zo zoznamu The Oxford 3000, zasadených do 81 zaujímavých a každo…

Řečiště
Komorní drama pro dva herce Řečiště vypráví příběh ženy, kterou dostihla vlastní minulost. Odehrává se za druhé světové války. Hlavní hrdinka, úspěšná pražská divadelní herečka, se dostane do hledáčku gestapa poté, co její manžel emigroval na Západ. Před zatčením uteče …

Hurvínek im Traumland
Původní LP album 1118 3345 "Hurvínek im Traumland" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Les v domě
Mládí je někdy k nepřežití… Dětská hrdinka nového románu Aleny Mornštajnové se zdá být všem na obtíž. Otec se vypařil během povodní, matka raději tráví čas se svými amanty a dědeček s babičkou, kterým zůstala viset na krku, pro ni nemají jediné vlídné slovo. Mlčenlivá c…

V ráji šumavském
Kraj a lidé po vichřici. Tento román není pohledem do ráje, ale do duší hamižných a zpupných lidí. Pokřivené charaktery plodí pokřivené vztahy. Roku 1870 se Šumavou přehnala nevídaná vichřice, jakou místní nepamatovali. O pár let později padlé stromy obsadil „zlatý brou…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

40 dní pěšky do Jeruzaléma
Obsah: 22letý muž jde pěšky 1400 kilometrů do Jeruzaléma. Pořád se ztrácí a je trochu nešikovný, potká ale dobrý lidi. Jak to skončí: do Jeruzaléma dojde, ale pak ho na letišti málem zabije raketa. Komu to můžeš koupit: komukoliv ve věku 14–99 let se smyslem pro humor. …

Aristokratka u královského dvora
Někdy je „super“ změnit vzduch, ale pozor na to, s kým ho cestou dýcháte! Pro zpěněnou modrou krev nemůže být život procházka růžovým sadem. Poté co se Mariina plánovaná svatba s Maxem ocitá v ohrožení a bláznivá matka Vivien se utápí v žalu kvůli tragédii lady Di, rozh…

Spolok Judášov
Existovala na Slovensku policajná chobotnica? Vznesené obvinenia a právoplatné odsúdenia bývalých policajných funkcionárov nasvedčujú, že jej chápadlá k nám siahajú. Peter Šloser opäť poukazuje na krivákov z najvyšších poschodí slovenskej polície a zradcov, ktorí sa spr…

100 statečných - Host č. 62 - Petr Orel 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Orel (ornitolog, vedoucí záchranné stanice živočichů v Bartošovicích)

Sestřelen
Nositel čtyř čs. válečných křížů a britského Distinguished Flying Cross, Rytíř francouzské čestné legie, nositel sovětského Řádu za vítězství a mnoha dalších vyznamenání generál František Fajtl nám zanechal úžasné literární svědectví. Ve své první knížce Sestřelen vylíč…

Španělština do ucha
Nová španělština do ucha je poslechová učebnice, která se zaměřuje na všechny složky studia jazyka najednou. Naučí vás nová slovíčka a fráze, vysvětlí gramatiku a „dohlédne“ na to, abyste ji správně používali. Nejen, že s vámi procvičí nejpoužívanější konverzační fráze,…

Noční učitelky
Mladý George Willard chce být spisovatelem. Zatím je ale jen novinovým reportérem v malém americkém městečku Winnesburgu a jediný, kdo věří v jeho talent, je jeho bývalá učitelka Kate Swiftová. Literární a životní nároky, které na něj tahle vášnivá žena klade, jsou ale …

100 statečných - Host č. 76 - Mnislav Zelený 08.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Zelený (etnolog a cestovatel, indiánským jménem Atapana)

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Zlo v Sethanonu
Nad Midkemií duje zlý vichr. Murmandamus svolává své legie a chystá se k invazi do Ostrovního království. Arutha je odhodlán čelit této hrozbě, ale bez pomoci přátel zkáze zabránit nedokáže. Pug a Thomas se vydávají na nebezpečnou výpravu, která je zavede až na počáte…

Homér: Odysseova dobrodružství - úryvky
Původní EP titul 0 39 9896 vydal Supraphon a Československý spisovatel v roce 1968 pro Klub přátel poezie. EP/SP desky byly součástí knih s díly českých i zahraničních autorů, s klasickou i moderní poezii. Na těchto deskách se objevovaly hlasy samotných autorů a profesi…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Les prízrakov
Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

M+B+M
My Tři králové jdeme k vám… M + B + M. Tento pozdrav sice úderná zpravodajsko-sabotážní skupina z organizace Obrana národa na domovní dveře protektorátní Prahy nepsala, a přece jí gestapo přiřklo přezdívku Svatí Tři králové. Podplukovníci Československé armády Josef Maš…

Povídky z jedné kapsy
Povídky z obou kapes, jenž byly napsány v roce 1929. Patří ke skvostům české moderní prózy, která už dnes plným právem náleží do klasiky. Jde o řady kriminalistických příběhů. Důležitější než odhalení zločinu, je však u Čapka pohled do duší zlodějíčků i dobráckých stráž…

Svět mentogritů
Volné pokračování třetí části fantasy trilogie Mentogriti, Svět Mentogritů. Příběh volně navazuje na předchozí dva díly Mentogriti a Válka Mentogritů. Odehrává se v nedaleké budoucnosti, tedy asi po necelých stu letech. V tomto díle pokračují v úsilí svých rodičů jejich…

100 statečných - Host č. 34 - Martin Velek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Velek (letecký publicista)