Audiokniha Tyhle fragmenty

Důvod věřit
Harper Andersová miluje děti – jinak by neučila ve školce. Když je potřeba najít nouzovou pěstounskou péči pro jednoho předškoláka a jeho bratříčka, rozhodne se je vzít k sobě. Její byt je ale vytopený… a tak skončí ve volném domě její dávné lásky Knoxe Danielse. Ten se…

Ušlechtilá stezka
Najdou si k sobě otec s dcerou cestu uprostřed kambodžského pekla? Jack Elliot je složitý muž s barvitou minulostí, který se úspěšně živí jako chladnokrevný žoldák. Když v roce 1978 dostane za úkol vysvobodit rodinu bohatého kambodžského uprchlíka ze zajetí obávaných Ru…

Tři muži na toulkách
Ve volném pokračování slavného románu Tři muži ve člunu se tři svérázní přátelé vydávají na cyklistický výlet do Německa a opět zažívají nezapomenutelné příhody. Samozřejmě dojde i na několik nebezpečných dobrodružství – Harris urazí úřední osobu, Jerome zcizí kolo a Ge…

Arizona
První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

Poslední slovo
Pohádka na motivy příběhu H. Ch. Andersena. Princezna Karin je pěkně sebevědomá. Nejradši by řídila všechno na zámku, v celém království a koneckonců na celém světě. Ke všemu má připomínky. A trápí ji, že se jejich královstvíčko ničím neproslavilo. Proto uspořádá velkou…

Tvrdohlavá Marie
Marie Sklodowská – obětavá ve prospěch vědy Beletristicky zpracovaná mladá léta slavné fyzičky Marie Curie-Sklodowské. Autor líčí povahu a charakter mladé dívky, která ve prospěch studia a později vědy je ochotna takřka obětovat sebe samu. Z jakých kořenů vyrostla slavn…

Stezka odvahy
Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Milenec Adely Ostrolúckej
Adela, jediná dcéra pána Ostrej Lúky, spozná na návšteve u svojho strýka v Zemianskom Podhradí neobyčajného muža. Nesmierne príťažlivý básnik a filozof Ludevít sa búri voči vrchnosti, a preto ho považujú za vyvrheľa. Adela sa proti zdravému rozumu vášnivo zamiluje a mus…

Paní Bovaryová (četba)
Rozhlasová četba slavného románového příběhu ženy, která se marně pokouší naplnit svůj sen o ideální lásce. Flaubertova románová prvotina se nakonec stala také jeho neznámějším a nejúspěšnějším dílem, mnohokrát byla adaptována pro filmové plátno i divadelní jeviště.Čte:…

Štvrtkový klub detektívov
Štvrtkový klub detektívov je prvý román britského televízneho moderátora a komika Richarda Osmana a aj najpredávanejšia krimi prvotina v Británii podľa denníka Guardian. Táto pohodová detektívka (v angličtine cosy crime) pre všetkých, ktorú kritici prirovnávajú k detekt…

Být normální je na hovno
Co je to normální? Jsem normální? A vy? A kdokoliv z nás? Všichni jsme obklopeni institucemi, systémy a kulturními zvyklostmi, které vyžadují normálnost. Všichni si musíme vybudovat život a své vlastní já navzdory přísným soudcům zavedené teorie normality. Chci, abyste …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Macourek:Žofka ředitelkou zoo
Původní audio kazetu 71 0340-4 "Miloš Macourek Žofka ředitelkou zoo / Petr Nárožný" vydal Bonton Music a.s. v roce 1996, v roce 2001 vyšla v Supraphonu zkrácená verzi této nahrávky na CD SU 5328-2. Nyní vydává Supraphon celou nezkrácenou verzi nahrávky poprvé digitálně …

Pilot Pírko
Jaké to je, když neumíte létat? Pro člověka asi nic neobvyklého, ale pro ptáka, navíc z rodiny slavného poštovního holuba, je to PROBLÉM. Kolumbův synek Pírko se totiž na rozdíl od svých sourozenců nedokáže odlepit od země. Tento hendikep, který ve světě ptáků znamená k…

Pasáček vepřů
Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...V nahrávce z roku 1981 účinkují mj. Marcel Vašinka, Sylva Sequensová, Eduard Cupák, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich

Dokonalá lítost
Edinburgh ochromily vražedné bombové útoky. Oběti se počítají v desítkách a smrt neušetří ani místní policejní oddělení. Šéfinspektorka Ava Turnerová a inspektor Callanach ale nesmějí dovolit, aby jim utrpěné osobní ztráty zabránily vypátrat pachatele. Jak je možné, že …

Skřivánek
Hospodář chce přinést své nejmladší dceři živého skřivánka, kterého si tolik přála. Za skřivánka ale zaplatí vysokou cenu: za trest musí Katuška odejít do lesa k netvorovi v podobě lva, který mluví lidskou řečí.V noční temnotě se však ze strašlivého zvířete vyklube zakl…

Kladivo na čaroděje 2: Město mrtvých
V tomhle městečku chcípl pes. A nejspíš nejen ten… Paranormální pražští vyšetřovatelé jsou zpět! Tým složený ze sociopata Felixe, nekrofilního nekromanta Waltera, depresivní telepatky Klaudie a nezničitelného alkoholika Vincence čeká další případ. Vyžaduje od nich cestu…

Jak získávat přátele a působit na lidi 2019
Nadčasový bestseller osobního rozvoje a mezilidské komunikace. Hledáte-li v historii knižního trhu knihu, která zásadním způsobem změnila podobu svého oboru, pak na poli osobního rozvoje a mezilidské komunikace náleží první místo knize Jak získávat přátele a působit na …

Hodina modrých slonů
Pohádkové vyprávění podle stejnojmenné knihy Oty Hofmana, ve kterém se společně s Vlastimilem Brodským dozvíme, jak Tomáš a Zuzanka dorazili na Vánoční ostrovy a objevili tam stádo modrých slonů, jak našli sloní oko a nakonec i to, jak jim oběma začali Vánoce...

Kubátová: Jak Krakonoš vytrestal Trautenberka
Od autorky námětu televizního večerníčku "Krkonošská pohádka".

Pohádky II. Jeníček a Mařenka, O vlku a kůzlátkách
Klasická pohádka o perníkové chaloupce a neposlušných kůzlátkách.

Odemykání dětského potenciálu
Audioknižní zpracování kurzů a seminářů pro rodiče, děti a studenty, které vedou světově uznávaný kouč Jan Mühlfeit spolu s lektorkou Katkou Novotnou, vám pomůže pochopit, v čem vaše děti vynikají. Odhalíte, proč je důležité pomoct dětem objevit přirozené talenty a jak …

Křepelková: Princezna z Nemanic
V březnu roku 1989 nahrál Supraphon ve studiu Lucerna pohádku Marie Křepelkové Princezna z Nemanic aneb Trampoty s truhlou (vydal Bonton v roce 1996 na audio kazetě 71 0400-4) Pohádka o tak trochu rozmazlené princezně Ryně, lehce popleteném králi, jehož jméno - Marian I…

Uzly a kříže
V Edinburghu řádí škrtič a jemu chodí poštou zauzlované provázky. Že by křížovka? Cítí se jako vyhořelá svíčka, ale málokomu se s tím svěřil. Nejdřív zkrachoval v přijímači do elitních jednotek SAS, pak odumřelo jeho soužití s intelektuální manželkou a ani mezi členy ed…