Audiokniha To bylo poslední představení

Hora Duchů
Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka… Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Práv…

Usedlost
Jeden dům, čtyři století rodinných tajemství. Veterán třicetileté války Mats nachází domov v pustině na západě Finska, v místě zvaném Nevabacka, obklíčeném lesy a mokřady. Tuší, že tu žijí i jiné bytosti než zvířata a ptáci. Místní jsou s nimi zadobře, nebo se jim vyhýb…

Príhody tuláka po Slovensku
Text knihy vznikol počas mesačného putovania Martina M. Šimečku Slovenskom. Reportáž bola publikovaná v Denníku N a u čitateľov vzbudila veľkú pozornosť, preto sme sa rozhodli vydať ju aj knižne. Martin M. Šimečka sa začiatkom júna 2022 vybral do hôr bez prípravy, bez p…

Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe
Americký bestseller poprvé exkluzivně v českém vydání! „Ten den, kdy Idgie Threadgoodeová a Ruth Jamisonová otvíraly svou kavárnu Whistle Stop Cafe, se městečko proměnilo k lepšímu. Bylo to za dob velké hospodářské krize a v jejich kavárně si mnozí z nás připadali jako …

Temné terárium
Jak jistě víte, na světě je poměrně dost lidí, kterým se lepí smůla na paty, a pro sourozence Baudelairovy to platí dvojnásob. Je známo, že nepříznivé okolnosti dokážou zkazit i události, jež by jinak byly velmi příjemné. Musím vám, milí posluchači, hned na začátku šet…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Mám se dobře, ale špatně to snáším
Máte rádi palačinky? Asi ano. A co takhle pavlišovský řízek? Možná taky. Ne, nenechte se mýlit. Tahle kniha je všechno možné, jenom ne převlečená kuchařka. Najdete v ní rozmanitou pětici povídek, jejichž receptura obsahuje napětí, tajemno, romantiku, kousavý humor a lec…

Tma
Triler, z ktorého vás zamrazí až do špiku kostí! Jozef Karika nám už neraz dokázal, že má jedinečný talent na vybudovanie mrazivej atmosféry, ktorý sa snúbi s rozprávačským majstrovstvom. Aj preto je jeho knihy tak ťažké odložiť. Napriek tomu, že nám pri nich behá mráz …

Velká hra
Vtipná parodie na špionážní romány. Vtipná parodie na špionážní romány, v níž se to hemží nejen členy všech možných tajných služeb a krásnou a chytrou hrdinkou, ale i reálnými historickými postavami. Odehrává se ve dvacátých letech minulého století. Píše se rok 1920, Ev…

Podzimní boogie-woogie
Podzimní boogie woogie je detektivní příběh, který ve svižném rytmu nočního života v moravské metropoli rozvíjí zápletku, jež sahá daleko za hranice města. Zkrachovalý provinční detektiv se dostane k případu, který je na první pohled nad jeho síly. Osobní čest mu ale ne…

Dracula
Klasický horor od Brama Stokera se zařazuje do kategorie gotického románu a literárního vampirismu. Dílo je strukturováno jako přehled zápisků a dopisů jednotlivých postav. Hlavním hrdinou je právník Jonathan Harker, který odcestuje do Transylvánie na hrad hraběte Dráku…

Ještě že nejsem kat
Být katem může být výnosné i pěkně nebezpečné řemeslo. Dobrodružný příběh z renesanční Prahy. Hlavními hrdiny je zdánlivě nesourodá trojice – staroměstský rychtář, katovka a zběhlý student teologie. Dobrodružný detektivní příběh se odehrává v renesanční Praze. Román vzn…

Varvara
Objevte fascinující podmořský svět s velrybou Varvarou. Příběh o velrybím kytovci, který pod dohledem vědců uplaval nejdelší dráhu, jakou kdy nějaký savec urazil. Věřili byste, že Varvara uplavala na své cestě Pacifikem neuvěřitelných 22 500 kilometrů? Vesele smutný, sm…

Knížkový pejsek
Knížkový pejsek, to jsem já, protože bydlím v téhle knížce. Krátké příběhy pro nejmenší vyprávěné Knížkovým pejskem, který spolu s babičkou a kočič-kami bydlí v domečku z převrácené knížky. Všude plno sněhu, modrá obloha, zima až praští. Také to vidíte? Tenký proužek b…

Krasosmutnění
Kniha povídek Krasosmutnění je prostřední částí Hrabalovy vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v letech 1976 až 1981. První částí jsou Postřižiny, třetí Harlekýnovy miliony. Autobiografické povídky vypráví o době, kdy autor žil s rodiči v nymbu…

Zápisník abstinentky
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis…

Ešte si to premysli
Kedy ste naposledy prehodnotili názor? Ešte si to premysli je audiokniha o dôležitosti pochybovania a o tom, ako ľahšie spracovať nové fakty a nazerať na vlastné omyly pozitívnou optikou. Výskumy ukazujú, že tí najlepší vedia prehodnotiť svoje stanoviská a sú schopní me…

Hovory o józe a mystice č. 10
V počáteční době Ramanašrámu byla Ribhugíta čtena téměř denně tak, že se ašramité včetně Mahárišiho střídali po řadě v jejím čtení. Seděli se zkříženýma nohama na zemi v kruhu a četli, když na ně přišla řada. Obdobně se toto dílo čte i na závěr meditačních seminářů s Ji…

Anne z ostrova
„Myslím, že jsem se opravdu naučila dívat se na každou malou překážku jako na žert a na každou velkou jako na předzvěst vítězství.“ Anne ze Zeleného domu balí kufry, loučí se s dětstvím a vydává se na univerzitu v Redmondu, kde ji čekají další dobrodružství. S přítelkyn…

Temno: Stručná historie
Doba pobělohorská - úpadek, nebo rozkvět společnosti? Přehledně a čtivě zpracovaný přehled českých dějin v 17. a první polovině 18. století se snaží o vyvážený pohled na pobělohorskou dobu, schematicky nazývanou dobou temna. Bitva na Bílé hoře je symbolem potupné poráž…

Doyle: Pes baskervillský
Sherlock Holmes, detektiv s úžasným logickým myšlením, řeší jeden ze svých nejproslulejších případů! Tajemství, skrytá za smrtí sira Charlese Baskervilla, jsou opředena strašidelnými záhadami. Kletba rodu Baskervillů, spojená s příběhem o přízraku, vraždícím na mlhou za…

Pikový kráľ
Ďalší prípad komisára Ledeckého a jeho kolegov z oddelenia vrážd začína nálezom mŕtveho muža ázijského pôvodu vo vyschnutom koryte jedného z kanálov na periférii Bratislavy. Na základe niekoľkých strelných poranení nikto nespochybňuje, že ide o násilnú smrť zavinenú cud…

Dračí krev
Příběh Draculy, nejslavnějšího upíra všech dob, fascinuje čtenáře už po staletí. Je to krev i láska, spravedlnost a smrt, sen o věčnosti, vše, co spočívá na dně duše každého z nás. Vydejme se tedy na cestu zpět časem do středověké Transylvánie, kde rod vládnoucího kníže…

Zítra a zítra, zítra, zítra, zítra
Náhoda je svedla zase dohromady. Jenže ani jeden netuší, jak spletitou adventuru herním průmyslem budou muset absolvovat… Sadie Greenová a Sam Masur se seznámili v 80. letech v nemocniční herně. V pixelech tehdejších plošinovek Super Mario či Duck Hunt našli vítaný únik…