Audiokniha Tajuplná vražda. Případ Leopolda Hilsnera

Slavné případy Sherlocka Holmese
Strakatý pás - Velký detektiv řeší tajemnou smrt na venkovském sídle. Námořní smlouva - Velký detektiv zachraňuje důležité státní listiny. Umírající detektiv - Velký detektiv a záhadný balíček, který přináší smrt. Poslední případ - Střetnutí velkého detektiva s bandou …

Válka na Ukrajině: kontext
Analýza Putinova Ruska bez servítků a s humorem. Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat. Nechte se uvést do kontextu a pochopíte příčiny i východiska aktuální ruské invaze na Ukrajinu. Zaskočilo vás ruské válečné tažení na Ukrajinu? Chcete uvést do kont…

Zapomeňte na neděli
Melancholický román o všech minulých, současných, utajených a nádherně prožitých láskách. Novinka od autorky, která si podmanila srdce českých čtenářů i posluchačů audioknih. Jedenadvacetiletá Justine žije se svým bratrancem Julesem u babičky s dědou, protože jejich rod…

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Tři muži ve člunu
I když se zde podává tato slavná kniha anglického humoristy, až dosud vydaná v miliónech výtisků po celém světě ve zhuštěné formě, nebudou posluchači o nic ochuzeni. Obsahuje totiž z příhod Tří mužů ve člunu jen ty nejlepší a nejhumornější, a tak mu poskytne dobrý pocit…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Dům duchů
Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po…

Súboj s láskou
Bratia Rafael a Ján Podmanickí z Bystrice, mocní veľmoži a lúpežní rytieri, ovládajú celé Považie a trasie sa pred nimi i šľachta na Morave a v Sliezsku. Sú nielen neľútostní bojovníci, ale aj obratní diplomati a všetky útoky proti nim sa končia ich víťazstvom. Príbuzen…

Petr a Lucie
Dramatizovaný průřez kultovním dílem Romaina Rollanda s Janem Hartlem, Eduardem Cupákem a Martou Vančurovou. Křehký příběh dvou mladých lidí, který se rodí a zároveň zhasíná na pozadí dějinných událostí 1. světové války.

Smršť
Nočná jazda autom, naokolo tma a ľudoprázdna pustina. Za tebou prízrak stareny v pohrebných šatách, ktorý je bližšie zakaždým, keď čo i len na chvíľu zastaneš... Fenomén halného vetra je v Poľsku dobre známy a zdokumentovaný. Keď fúka, stúpa počet násilností, nehôd, vrá…

Mudrc, surfař a byznysmenka
Knížka autora světoznámého bestselleru Mnich, který prodal své ferrari vypráví příběh Jacka Valentina, jehož životní cesta se v mnohém podobá životní pouti každého z nás. Jack se cítil lidsky hluboce nespokojený a nenaplněný, a proto se vydal pátrat po moudrosti, která …

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Holandská vila
Když za splnění otcova amerického snu musí zaplatit jeho děti… Dojemný příběh o výjimečném sourozeneckém poutu, nelehkém rodinném dědictví a síle odpuštění začíná koncem 40. let na předměstí Filadelfie, mezi zdmi honosného sídla, které tak trochu proti vůli svých nejbli…

Lucemburská epopej I.
Jan Lucemburský se stává českým králem. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Cesta Lucemburků na český trůn nebyla jednoduchá a více než meče hovořila zpočátku diplomacie,“ píše Vlastimil Vondruška. …

Ptačí domek
Co vypovídají příběhy sýkorek o světě lidí? A je vůbec možné vymanit se z očekávání druhých? Ptačí domek vypráví o hudbě a ptačím zpěvu, ale i o tom, co znamená někam patřit. Úspěšná houslistka Len Howardová se rozhodla opustit kariéru v londýnském orchestru a přestěhov…

Supraphon vypravuje...2 (Němec, Hašek, Neruda, Čapek, Haas, Rada)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Pohádky po babičce
V této audioknize neuslyšíte pohádky o princeznách, dracích a kouzelných prstenech. Pohádky po babičce vyprávějí o věcech a lidech, které často míjíme bez povšimnutí – o podivných ohryzcích v zapomenuté chatrči, o sirotcích, kteří najdou novou tetu, nebo o penzistovi, j…

Bitcoin: Odluka peněz od státu
Proč by stát neměl mít monopol na produkci peněz? Fascinující sonda do historie peněz z pera českého ekonoma Josefa Tětka. Proč by se po církvi, vzdělávání a médiích měla ze státního monopolu vymanit i tvorba peněz? Jaká jsou úskalí používání státem vydávaných a kontrol…

Čajovna v Tokiu
Fiona je vášnivá fotografka a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí kdysi zlomil srdce. Popadněte cestovní pas a vydejte se do země …

Jerome: Myšlenky lenivého člověka
Pro sváteční zahálku... Jeden z nejpopulárnějších humoristů evropské literatury, Jerome Klapka Jerome, známý autor Tří mužů ve člunu byl ve svém osobním životě velký milovník lenošení. I svůj měsíčník nazval "Lenoch". Ve sbírce humoristických esejů Myšlenky lenivého člo…

Nepil: Makový mužíček
Dramatizace, ve které účinkují Eduard Cupák, Libuše Havelková, Ladislav Pešek, Ondřej Kepka a další vypráví příběhy maličkého mužíčka, který se dědečkovi a babičce narodil na Štědrý večer z makového zrníčka..

To bylo poslední představení
Komentář k původnímu titulu 1018 3320, který vydal Supraphon v roce 1983 a jenž nyní vychází poprvé digitálně: Televizní film Poslední představení získal na ARS-festivalu v Kroměříži Cenu města Kroměříže. Z jeho zvukového záznamu vznikla tato gramofonová deska, která č…

Panovníci českých zemí
Panovníci českých zemí - audiokniha obsahuje pohádkové vyprávění o nejvýznačnějších panovnících českých zemí pro děti i dospělé. Autor Martin Pitro, čte Vladimír Brabec. Proč si Rudolf II. vybral za své sídlo právě Prahu? Proč byl vůbec v Čechách tak oblíbený? A s čím s…

Dívka se džbánem
Dramaticky bohatý děj hry spojuje dějové linky Donny Marie, která pomstí vraždou urážku svého otce a musí prchnout do Madridu a krásné madridské vdovy Donny Anny, o kterou se uchází dva šlechtici.Hru přebásnil František Hrubín a s herci Gabrielou Vránovou, Vladimírem Rá…