Audiokniha Strakonický dudák

20. Bulharština - cestovní konverzace
20. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Démonologové
Zapomeňte na lacinou duchařinu, čeká vás naprosto seriózní výprava do hrůzyplných domů, k postelím posedlých lidí a do prostorů, kam byste se báli jít i za denního světla. Neříkejte, že nevěříte na duchy, netvrďte, že se jich nebojíte – po přečtení této knihy, založené …

Na východ od ráje - Mistři slova
Témata hříšnosti, lásky, touhy po uznání, viny a svobody v rozsáhlé rodinné kronice odkazuje na knihu Genesis a příběh Kaina a Ábela. Děj se odehrává v Salinaském údolí v Kalifornii a je inspirován skutečnou rodinou Samuela Hamiltona – Steinbeckova dědečka. Hra dobra a …

Dějepis. Album pro dějepis na ZDŠ - Antika
Původní titul DM 15289 "Dějepis. Album pro dějepis na ZDŠ - Antika" vydal Supraphon v rámci vzdělávací řady pro školy v roce 1966 - nyní titul věnovaný dílům Homérovým, Sofoklovým, básnířky Sapfo a dalším antickým autorům vychází poprvé digitálně.

Disciplína je osud
Život podle předem stanovených pravidel, v němž panuje řád a rutina – to nezní moc přitažlivě. Moudrost vyprávěná velkými muži a ženami historie však hovoří o disciplíně jako o způsobu života, v němž se cílevědomému člověku daří. Kouzlo disciplíny tkví v detailech – špi…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Muž, který hledal svůj stín
„Vždycky jsem se tě chtěl zeptat na to dračí tetování…“ zmíní jednoho dne Holger Palmgren, který získal dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, jež Lisbeth Salanderová zažila v dětství. Dotazovaná si v té době odpykává kratší trest v ženské věznici Flodberga a směřu…

Poslední zrada
Autorka bestsellerů Andlé smrti, Ukradené životy, Nebezpečná místa, Stará tajemství a Ani slovo. Šestý případ inspektorky Lottie Parkerové. Když dvě mladé dívky nedorazí z nočního klubu domů, jejich rodiny jsou bez sebe strachy. Z vězení totiž nedávno propustili Conora …

Dva na vraždu
Proč se Kott s Kutílkem vydali na smrtící jízdu, během níž připravili o život čtyři lidi? Bylo to dílo Satanovo? Kdo byl jedním z nejmladších vrahů československé historie a co provedl se svým společníkem? Z jakého důvodu mladiství fanatici do bojových sportů vyvraždili…

Už žádné drama
>> Kolikrát jste zažili pocit, že si s vlastní rodinou vůbec nerozumíte? Kolikrát vás nejbližší zranili více než kdokoli jiný? A kolikrát jste to přešli, protože „je to přece rodina“?

Královna a divoška
Najdi svou podstatu i potenciál, který v sobě chováš. Linda Jaroschová a Anselm Grün přinášejí povzbuzení ženám nejen k radosti z vlastního bytí ženou, ale také aby dokázaly žít naplno to, čím jsou Ve svých stejnojmenných seminářích se Linda Jaroschová věnuje sedmi obra…

Alias Grace
OZNAČENÍ VRAŽEDKYNĚ JE CEJCH. ZATOČILO S NÍ PRÁVO NEPRÁVEM? Ve staré Kanadě se píše rok 1859 a původem irská služtička Grace Marksová sedí už šestnáctým rokem ve vězení za vraždu svého pána a jeho rozverné hospodyňky. Soud dospěl k přesvědčení, že Grace je oba ještě v d…

Temný oheň
V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela…

Případy soudce Ti: Pomsta Bílého tygra
Příběh vypráví o sérii podivných událostí, na jejímž počátku je smrt významného muže. Následují záhady, které se zdají být propojené s legendou o "Bílém tygru ", symbolu pomsty.

Případ pro exorcistu
Komisařka Marie Výrová, protagonistka detektivního příběhu Michala Sýkory, řeší velmi neobvyklý případ. Ve Štěpánově, vesnici nedaleko Olomouce, je v kostele na oltáři nalezeno tělo mrtvé dívky. Je do vraždy zapleten místní kněz, stala se mrtvá obětí nepovedeného exorci…

Komunikuji, tedy jsem
Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin…

Život víry 2019/7–8
Život víry 2019/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * rozhovor: Židé čtou Bibli jako my Jiráska Mladí manželé Dana a Martin Koutečtí žili téměř dva roky v I…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Přítelkyně paní Maigretové
Bylo v peci knihaře spáleno lidské tělo? Po obdržení anonymního dopisu prohledá pařížská policie dům knihaře Steuvelse na Rue de Turenne. Téhož večera ho komisař Maigret zatkne: v radiátoru jeho dílny byly nalezeny dva lidské zuby. Zatčený však popírá jakékoli provinění…

Spalující rivalita
Spalující rivalita je legendární MM romance ze série Game Changers, která dobyla svět – a teď přichází jako audioknižní zážitek, co vám rozpálí sluchátka! Shane Hollander je hvězda světového formátu. Nejenže má výjimečný talent, ale také bezchybnou pověst. Hokej je pro …

Selfies
V kodaňském parku je nalezeno tělo staré ženy. Šílený řidič zahájí hon na mladé dívky. Je možné, že spolu tyto na první pohled odlišné brutální útoky nějak souvisejí? Záhadu by měl rozřešit detektiv Carl Mørck z oddělení Q, ale on i jeho tým jsou pod značným tlakem. …

Modlitba za Owena Meanyho
„Za víru, kterou v sobě mám, vděčím Owenu Meanymu, svému kamarádovi z dětství…“ Každodenní vzpomínka na něj je způsob, jak přežít smůle navzdory. Životní poustevník John Wheelwright odříkává barvitou litanii za spolužáka, jenž mu byl v telecích letech rádcem, vzorem neo…

Z Prahy k Baltickému moři v balónu
Dnes se podobné činnosti, do jaké se pustil nakladatel Vilímek s přáteli a francouzským vzduchoplavcem Godardem, říká adrenalinový sport. V roce 1891 se o adrenalinu nemluvilo, nicméně pánové se, vybaveni kožichy, šampaňským, koši s jídlem a dokonce skládací stoličkou k…

Dych
Ako sa stravujete, koľko cvičíte, akí štíhli, mladí alebo silní ste - na ničom z toho nezáleží, ak nedýchate správne. Pre naše zdravie a celkovú pohodu nie je nič dôležitejšie než dýchanie – nádych, výdych, zopakovať dvadsaťpäťtisíckrát denne. Ľudia však prišli o schopn…

Zůstal jsem klukem
V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…