Audiokniha Staré řecké báje a pověsti pro malé děti

Ani minuta ticha
Mladá vypravěčka Irena přivádí čtenáře do společenství jejích free kamarádů a kamarádek, tu méně, tu více rebelských, někdy více, jindy méně ztracených, někdy dokonce i doslova pohřešovaných. Večírky, pusté pařby, kalení a nekonečné jízdy do svítání – bezbřehé užívání s…

Prima sezóna
Chtěl by žít hořkosladce jako v blues, jenže fotrové a režim jsou proti… Z válečného roku 194* uběhl sotva leden, ale kostelecký septimán Danny Smiřický tuší, že se mu rýsuje povyražení. Z matiky mu sice znovu hrozí reparát, zato na tenora v kapele přímo válí a slohy mě…

Druhá šance
Jsme zpět ve Svaté Marii a Max nic nevychází. Znovu zažívá jednu zatracenou pohromu za druhou. Setká se s Isaakem Newtonem, který jí ukradne zrcátko, a navštíví bitevní pole u Azincourtu. Pak na vlastní kůži pozná, jak prostá poznávací výprava do Gloucesteru za lidovými…

Střepy úzkosti
Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát…

Kožené srdce
"Nepíšem romány o jednom alebo dvoch geniálnych detektívoch, ktorí vyriešia každý prípad, píšem o celom oddelení vrážd, takže potrebujem každú postavu, spolieham sa na nich, všetci sú pre mňa rovnako kľúčoví." Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piati…

Jak jsem se zbláznila
Pracovní zatížení, hluční sousedé a další sled událostí ji totiž dovedli až do blázince. Ale v tom našla inspiraci, a tak spatřila světlo světa kniha, která líčí celou dlouhou cestu, jež ji do tohoto zařízení přivedla, a samozřejmě také to, co tam zažila. Autorka s lask…

Vzpomínka na Karla Högera
Komentář Jiřího Šrámka k původnímu titulu 2 18 0429 "Vzpomínka na Karla Högera" vydanému v Supraphonu v roce 1977 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně. Deska, kterou máte před sebou, vznikla mimo ediční plán, doslova osudovým zásahem, který z posledního nahrávání s nár…

Koruna démonů
Když tým vědců narazí u brazilského pobřeží na ostrov, na němž byl veškerý život zničen a pohlcen nějakým neznámým druhem překonávajícím nejdivočejší představivost, zaútočí na ně ozbrojenci a zabijí všechny členy týmu kromě jednoho: entomologa a odborníka na jedovaté ži…

Na ostřích čepelí I.
Legenda české fantasy, bojovník Koniáš, dostává největší úkol svého života. Bohatí obchodníci a rejdaři po něm chtějí, aby vedl početnou karavanu osadníků na jih kontinentu. Jde ale o něco jiného. O bezskrupulózní boj o moc mezi Obchodní ligou a Cramberijském impériu. …

Arila: Hranice času
Aldolon se rozpadá, jeden svět za druhým mizí. Prorokovaný konec světa je tady. Zbývající přeživší se stáhli do temporálního města, kde plánují poslední odboj. Jak ale zvítězit nad tím, co se nedá porazit? Arila před třemi měsíci v Raalmě zaplatila obrovskou cenu za zác…

Berylová korunka
Ztráta nesmírně vzácné berylové korunky by pro rodinu bohatého pana Holdera znamenala naprostou katastrofu. Přestože ji chrání jako oko v hlavě, jednoho dne je poničena. Kdo za tím stojí? Jaký měl motiv? Případu se ujímá Sherlock Holmes.Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav …

Z New Yorku do pekla a zpět
Prozaický debut Karla Fořta je syrovou a v mnohém autobiografickou výpovědí o životní cestě za svobodou a o hledání sebe sama. Autorovo alter ego - hrdina s přezdívkou Čeko - poodhaluje čtenáři odvrácenou tvář New Yorku. Je zasvěceným průvodcem newyorskou periferií. Drs…

Brána Irkally
{'cs': 'Nové temné dobrodružství kapitána Kornela Báthoryho.\nKapitán Kornel Báthory je vykoupen z otroctví a spolu s tureckým vzdělancem Čelebim do-provázejí vezíra Mustafu do pouští Orientu. Čeká je nebezpečná pouť.\n\nDruhý díl série o kapitánu Kornelu Báthorym. Píše…

Pět jazyků lásky
Pět jazyků lásky je světový bestseller, který pomohl již milionům párů po celém světě budovat a rozvíjet láskyplný vztah. Dozvíte se zde o pěti základních jazycích lásky, které jsou klíčové pro to, aby se váš vztah s druhým člověkem stal obohacujícím a harmonickým. Poku…

Červený kapitán
Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu priv…

Herecké vzpomínky Růženy Naskové
Růžena Nasková (*28.11.1884 - 17.6.1960) pražská rodačka, od mala toužila po herecké dráze, byť proti přání rodičů. Až po otcově smrti mohla začít studovat zpěv a herectví. Hrála ochotnické divadlo, od roku 1907 do 1948 byla členkou Národního divadla. Vzhledem ke svému …

Lohengrin z Podhájí
Komediální příběh Františka Pavlíčka ze zápisníku venkovského veterináře, který kromě zvířat léčí i mezilidské vztahy. Rázovité postavy hrají Ladislav Mrkvička, Dana Syslová, Josef Somr, Iva Janžurová nebo Vlastimil Brodský. Známý venkovský neurvalec Eda Budín se vrací…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Křehká příměří
Ještě včera Ema tančila sambu v kašně na Karláku, dnes krotce popíjí kontryhelový čaj a ocitá se ve světě, v němž sny o vyvoněném dětském pokoji naráží na skleničky kalné moči a chlad gynekologických zrcadel. Početí pak spustí koloběh nezastavitelného zvracení – deliriu…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Spotify
Příběh nejslavnějšího švédského startupu. To, jakým způsobem dnes posloucháme hudbu se zdá samozřejmostí, vývoj současných možností avšak trval téměř dvě desetiletí. A není u konce. Hledání investorů, boj o práva, vyjednávání s Markem Zuckerbergem, vstup na akciové trhy…

Tři malá prasátka
Za každou cenu odhalí pravdu. I kdyby ho měla zabít. Před pěti měsíci byla manželka Roberta Ketta, Billie, unesena při procházce Londýnem. Uplynulo pět měsíců a Kettovi se nepodařilo najít jedinou stopu. Žádná známka toho, kde se jeho žena nachází, zda je v pořádku, ne…

Sviňa
Obyvatelia Malebnej krajinky pod Drobnými veľhorami sporadicky miznú. Iní urobia – celkom nečakane – závratné kariéry. Tie dva javy spolu súvisia. Zlo rozožiera krajinu všetkým na očiach, celkom otvorene. Obete sa nebránia, pravdu si nepripúšťajú: to by si predsa mocní …

Pěšky mezi buddhisty a komunisty
Svět z televize je někde tam venku. Jen si pro něj někdy musíš dojít pěšky.” To je motto excentrického poutníka Ladislava Zibury, který se tentokrát vydal zdolat Himálaj a probádat údolí čínských a nepálských řek. Ať už zrovna trpí výškovou nemocí, zachraňuje lidský živ…