Audiokniha Správná pětka opět v akci

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm
Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a podnetný román, ktorý zachytáva zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny…

Temné počátky českých dějin
# O audioknize Co mají společného Sázava, koleda nebo vodník? Řada českých názvů, zvyků a mýtů je dědictvím po prvních Slovanech z 6. až 8. století, z období, které je kvůli nedostatku pramenů zahaleno do temnoty. Aktuální objevy nám však na něj otevírají nový pohled –…

Ostrov tučňáků
Anatole France ve své satiře Ostrov Tučňáků reflektoval zejména francouzské společensko-historické reálie se středopólem v antisemické vlně, která svého vrcholu dosáhla v tzv. Dreyfusově aféře. Avšak pro Franceho obrovský intelektuální rozmach, kdy francouzské dějiny al…

Saturnin
Velmi oblíbený humoristický román, podle kterého byl natočen i půvabný film. Příběh o svérázném sluhovi Saturninovi, jeho pánovi, dědečkovi, tetě Kateřině, doktoru Vlachovi a dalších nezapomenutelných postavách autor napsal před více než padesáti lety. Toto nadšasové d…

Velká solární
Poslechněte si napínavý sci-fi příběh Ondřeje Neffa z roku 1987 o slavném klání kosmických lodí. V nervy drásajícím závodě kolem Slunce jde doslova o život. Pilotům záleží na jediném - vyhrát za každou cenu. Co všechno jsou pro to ochotni obětovat? Lásku, morálku, nebo …

Anihilace
Předloha strhujícího sci-fi s Natalií Portmanovou. Oblast X byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. První expedice se vrátila se zprávami o nedotčené, rajské krajině. Všichni členové druhé expedice …

Případy soudce Ti: Noc kočky
Podprefektův pobočník Tiao Tchaj okusí na vlastní kůži svůdnou moc nádherné tanečnice i život za studenými mřížemi soudcova žaláře. Ze šlamastyky uchystané vychytralým zločincem, který trápí městečko Lan-fang, se ho pokusí zachránit soudce Ti spolu se zbylými pobočníky.…

Pohádky s Vlastimilem Brodským 2.
Nový kompilační titul "Pohádky s Vlastimilem Brodským 2." je určen pouze pro digitální obchody a volně navazuje na obdobný úspěšný titul SU 5755-2 "Pohádky s Vlastimilem Brodským" z roku 2006. Je věnován tvorbě pro děti velkého a oblíbeného vypravěče pohádek několika ge…

Znamení lva
Melounář Teng se bude ucházet o ruku krásné Gwen, dcery statkáře Bang-Čenga, zvaného také Půlka města. Ten by tuze rád ovládl celé město, ale k tomu potřebuje dvě věci - zbavit se Tenga a spojit břehy říčky, která město rozděluje. Jenže právě tam kdesi v dáli u nenápadn…

Stories of Mystery and Suspense
Audiokniha Stories of Mystery and Suspense namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. In this reader you will find nine of Edgar Allan Poe’s most famous stories of mystery and suspense. They range from Gothic historical stories such as The …

Bakly: Bez slitování
Jeden z nejlepších českých spisovatelů, Miroslav Žamboch, a jeho další legendární hrdina. Tentokrát se jmenuje Bakly. Co víc si přát, než vidět tuto horu svalů a vyhlášeného mrzouta likvidovat nepřátele, kteří mají tu smůlu, že stojí v cestě jemu samotnému i jeho neochv…

Velká audiokniha pohádek
Album nabízí na čtyři desítky převážně českých klasických pohádek v interpretaci předních osobností naší divadelní scény, z nichž některé už zůstávají v naší paměti jen díky svému hereckému a vypravěčskému umění. Dramaturgicky je titul sestaven mimo jiné podle věku posl…

Muž, který spadl na Zemi
Baladický příběh o mimozemšťanovi, jemuž se lidé dostali příliš pod kůži. Thomas Newton by mezi lidmi vyčníval, i kdyby nepocházel z jiné planety. Jeho dvoumetrová, nevídaně útlá postava, neochlupená, téměř průsvitná pokožka či vlasy bílé jako padlý sníh z něj dělají ne…

Všem klukům, které jsem milovala
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. …

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Umění odolnosti
Kde jsou hranice, které skrývá lidská mysl a tělo? - 157 dní na moři - 2 884 kilometrů - 1 nezničitelný člověk Extrémní dobrodruh Ross Edgley se už léta věnuje extrémním experimentům, při nichž se jeho tělo dostává až na samé hranice možností. Stal se prvním člověkem v …

05. Francoužtina - cestovní konverzace
5. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Kuráž
Odhodlání, vášeň a houževnatost. Stručně řečeno kuráž! Sama Brackena v dětství znásilňovali. Jeho zločinecký nevlastní otec a sadistický starší bratr ho týrali. Matka se psychicky zhroutila a opakovaně se jej zřekla. Zapálili ho, byl živým terčem, do kterého se trefoval…

Návštěvy u pana Greena
Jsou jedné víry. Jenže nejdřív se musejí domluvit jako lidé. Newyorský soud devětadvacetiletému manažerovi Gardinerovi určil, že je další půlrok povinen týden co týden vypomáhat v domácnosti židovského souvěrce pana Greena, kterého na ulici srazil autem. Šestaosmdesátil…

O princezně Jasněnce a ševci, který létal
Známá pohádka Jana Drdy nás zavede za princeznou Jasněnkou a zručným ševcem Jírou. Jen on dokáže ušít střevíčky, nad nimiž se tají dech, pouze on dokáže vyrobit křídla, která mu dovolí létat. Podaří se mu získat princeznino srdce?Rozhlasová verze pohádky známé z knížek …

Neznámí hrdinové mluvili i německy
Z třinácti milionů obyvatel Československa patřily v prvním dvacetiletí jeho existence více než 3 miliony k německé národnosti. Tito českoslovenští občané mluvící německy byli mnohdy ochotni za náš stát a jeho demokratické principy položit i život. Přesto upadly jejich …

Modlitba za Owena Meanyho
„Za víru, kterou v sobě mám, vděčím Owenu Meanymu, svému kamarádovi z dětství…“ Každodenní vzpomínka na něj je způsob, jak přežít smůle navzdory. Životní poustevník John Wheelwright odříkává barvitou litanii za spolužáka, jenž mu byl v telecích letech rádcem, vzorem neo…

Hráči
Půvabný příběh z prvorepublikánského maloměsta nejen o licitovaném mariáši ocení především milovníci šťastných konců. Vyprávění o životě mladého Jindřicha Kobosila a o jeho hráčském talentu je plné veselých historek a poučných zamyšlení, protkané typickým autorovým humo…