O hodináři Filipovi a skřítku Hodináříčkovi
Máte o kolečka víc? Nevadí! Skřítek Hodináříček Filipovi slíbí, že ho naučí všechno, co umí. Z učedníka se stane hodinářský mistr a spolu se skřítkem se vydávají do světa na zkušenou a za dobrodružstvím. Představte si, že máte před sebou víc koleček, než se jich vejde d…

Život víry 2022/05
Život víry 2022/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl a Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ukrajina: příběhy zoufalství a pomoci Jak čeští křesťané…

Spolubývajúca
Tiffy si po nepríjemnom rozchode s priateľom hľadá nové bývanie. Lenže ponúkané londýnske byty sú príliš drahé a so svojím nízkym príjmom pomocnej editorky si ich nemôže dovoliť. Je taká zúfalá, že odpovie na inzerát, ktorý ponúka spolubývanie so zdieľanou manželskou po…

Nekonečný příběh
Když nesmělý Bastián Balthazar Bux jednoho dne prchá před spolužáky, kteří ho šikanují, rozhodne se před nimi schovat v antikvaritátu. V bezpečí za dveřmi krámku jej zaujme kniha s motivem dvou hadů, kteří jsou vzájemně zakousnuti do svých ocasů a názvem Nekonečný příbě…

Život víry 2026/04
Život víry 2026/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Pavel Hromádka a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve spolupráci s Rádiem 7. Z obsahu čísla: * V Pákistánu je naše víra větší než doma (rozhovor s Agatou a Maciejem Strzy…

Ach jo aneb některé postřehy z obou stran ledničky
/„Ach jo“ v žádném slovníku ani encyklopedii nenajdeme a málokdy to vidíme napsané. Ale většina z nás ten zvuk vydává každý den. A používá ho celý život./ Sbírka lehce filozofických povídek plná úvah, postřehů o životě a každodenních myšlenek nás přinutí zamyslet se nad…

Zaklínač VI Veža lastovičky
Svet požiera neľútostná vojna. Za okenicami chalupy obrastenej machom však popolavovlasé dievča rozpráva svoj príbeh. Pri svetle sviečok šepká o kľukatej ceste bojovníčky, o ohrdnutej sirote a zlomenom srdci. Škaredá jazva na jej tvári nepristane k zeleným očiam dieťaťa…

Na chalupě s moderním fotrem
Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, už nám vysvětlil, že mateřská dovolená není žádná dovolená. Opravdová dovolená je třeba výlet k moři do Bulharska, jak nám to popsala druhá polovina rodičovské páru, Dominikova žena Nataša. Nyní se ke slovu do…

Surrender: 40 písní, jeden příběh
Rockem za spravedlnost pro všechny. With or without you? Vážná operace přiměla frontmana kapely U2 k bilancování, protože nikdo neví dne ani hodiny, obzvlášť v Irsku. Kluk z Dublinu, který ve čtrnácti přišel o mámu a klackovitě dozrál v domácnosti tří nemluvných chlapů,…

Vladana a prasopes II
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Vladana pochází z malé planetky Zeměmě (nepovedené kopie naší Země), právě ukončila školu a je tím pádem vlastně dospělá. Má tedy nejvyšší čas zažít nějaké pořádné dobrodružství. Poslechnete…

Ona, oni a já
Vítejte ve světě, ve kterém není místo pro špatnou náladu a kde se nakonec vše v dobré obrátí! Mladík z dobře situované rodiny, s břitkým humorem a zálibou v krásných ženách, se za účelem bližšího seznámení s (další) půvabnou dívkou nechává najmout na místo vychovatele …

Na volné noze
„V knize Na volné noze nenajdete bulšit a la ‚jděte za svým snem a uspějete‘, ale jen spoustu praktických rad. Vidím na ní jedinou chybu: že vyšla až teď, když jsem ji potřeboval před deseti lety. Kolik zbytečných starostí by mi mohla ušetřit!“ — Michal Kašpárek, šéfred…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Začni vydělávat na tom, co tě baví
20 minut denně. Pouhých 30 dní 30denní projekt, pěkně krok za krokem, den po dni. To nám podle autora Johna Williamse stačí k tomu, abychom unikli z každodenní rutiny a rozjeli vlastní projekt či byznys. Máte pocit, že žádné nápady nemáte? Nebojte se, hned na začátku vá…

Má protentokrát obsazená vlast
Národní divadlo, 5. června 1939. Uvedením Smetanovy Mé vlasti, přenášené živě Československým rozhlasem a přejímané radiostanicemi v Paříži a v Oslo, vrcholí Pražský hudební máj - mimořádný festival, který vznikl z iniciativy dirigenta Václava Talicha a jehož cílem bylo…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Chaloupka na vršku
Další příběhy z večerníčku! Vraťte se do doby, která na vás dýchne svou mírností, hlubokým spojením s přírodou a duchovním odkazem předchozích generací! Vyprávění o dětech z malé podhorské vesničky působí v dnešní době trochu jako z pohádky. Do příběhu se promítá prosto…

Opuštěná společnost
Opuštěná společnost - Česká cesta od Masaryka po Babiše - audiokniha obsahuje pohled šéfredaktora týdeníku Respekt na současnou českou společnost v historickém a evropském kontextu. Vítěz ceny Magnesia literatura Kniha roku za rok 2018. Opuštěná společnost byla Asociací…

Kdy
Dělejte ve správný čas ty správné věci Příruček o tom, jak dělat různé věci, je tolik, že si vyžádaly vlastní kategorii jak na to. Tuto audioknihu můžete vnímat jako zcela nový žánr: kdy na to. Tohle je audiokniha o načasování. Všichni víme, že s načasováním všechno sto…

K otevřenému nebi
Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme pouze srdcem. A z výšky. Ti tři se potkali v hangárech společnosti Latécoère v Toulouse, kde železnou rukou vládne pan Daurat. Z řad armádního letectva se sice do civilu odporoučeli z rozličných příčin a povahy mají je…

Historie Duny – Služebnický džihád
V šerém dávnověku byli Atreidové a Harkonnenové spojenci. Tehdy se začala psát historie Duny… Zkostnatělé Staré impérium kdysi dokázala svrhnout pouhá dvacítka odhodlaných spiklenců jištěných robotickými pomocníky. Nadvláda Titánů, jak se vzbouřenci označovali, však ne…

Hurvínek a Funící Billy
Nový příběh se Spejblem, Hurvínkem, Máničkou, paní Kateřinou a psem Žerykem se inspiroval skutečnými, zajímavými a především komickými okolnostmi vzniku jednoho domácího zařízení s neprávem pošramocenou pověstí - totiž vysavače, alias luxu. Pokud snad není úklid bytu př…

Jak omezit vtíravé myšlenky a zlepšit kvalitu života
Žijeme hektický život, v neustálém běhu zapomínáme na sebe a přestáváme vnímat své okolí. Jsme neustále pod tlakem, ze všech stran nás atakuje reklama, a neskutečné množství informací, zcela protichůdných. Dva roky covidu a válka na Ukrajině už jen dokonaly to, co v nás…

Fantastický pan Lišák
Klasický příběh o vychytralém plánu nezdolného lišáka, který se stal předlohou filmu Wese Andersona. Farmáři Soudek, Suk a Stýblo jsou neustále vzteky bez sebe, protože z jejich kurníků co chvíli zmizí další kulaťoučká slepička, boubelatá husička nebo pěkný krocan. Na n…

Saturnin
Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…